• Home >
  • Blog >
  • Hoe verdien je geld met een blog?

Hoe verdien je geld met een blog?

27 september 2020

Een blog kan een handige bijverdienste vormen als student, als je het goed doet. Als je net begint met je blog, kan er echter nogal eens wat frustratie ontstaan. Hoe krijg je in hemelsnaam mensen naar je website en hoe verdien je er geld mee? Bloggen kan inderdaad voor behoorlijke inkomsten zorgen, maar je moet wel een lange adem hebben, en er genoeg tijd insteken. Hoe verdien je geld met een blog? Hier zijn wat tips.

geld met een blog


Focus

Blogs hebben een focus nodig. Kies een specifieke branche, niche of onderwerp waarover je herhaaldelijk schrijft. Wees niet te breed of algemeen. Je zult merken dat als je afwijkt van je normale onderwerp dat je je kernpubliek verliest. Mensen volgen een blog en komen bij je terug, omdat deze aan een behoefte voldoet. Blijf daarom gefocust en on-topic.

Kwaliteit

Mensen denken vaak dat wanneer je een blog hebt, dat je enorm veel artikelen moet publiceren. Maar het werkt niet als de kwaliteit slecht is. De content moet hoogwaardig zijn en iets toevoegen. Het moet grondig en goed geschreven zijn en de bronnen vermelden. Als er naar een onderzoek wordt verwezen, moet er een koppeling naar worden gemaakt. Beknibbel niet op kwaliteit als je serieus geld wilt verdienen met je blog. Investeer tijd en aandacht.

Expertise

Je blog moet waarde toevoegen. Waar kun je andere mensen over leren? Waar ben jij een expert in? Neem de tijd om die kwaliteit te leveren. Wordt een autoriteit in jouw blogonderwerpen. Maak grondige tutorials en informatieve posts die dingen zoals video's en andere media met elkaar verweven om mensen echt iets nieuws te leren. Waarde en kwaliteit zijn de voorlopers van inkomen in elke branche, maar vooral in bloggen.

Blijf boeien

Hoe boeiend is jouw inhoud? Zet je blog mensen aan om bijvoorbeeld veel tijd te besteden aan het lezen van artikelen, het bekijken van video's of het berichten sturen op een forum? Hoe meer mensen zich betrokken voelen bij jouw content, hoe groter de kans is dat ze iets bij je kopen of op een affiliate link klikken. Zonder betrokkenheid is er weinig kans op geld verdienen met een blog.

Autoriteit

Hoeveel autoriteit heb je? Hoe bekend ben je in je vakgebied? Hoe meer autoriteit je hebt, hoe groter de kans dat je snel inkomsten kunt genereren met je blog. Als je bijvoorbeeld een groot aantal volgers op sociale media hebt en je besluit een blog te beginnen, kunt je binnen korte tijd veel website traffic generen. Als je al een expert bent in iets of een schrijver van een bestseller, heb je al autoriteit, het enige wat je hoeft te doen is er gebruik van maken.
 

Gerelateerde berichten