Handige gratis apps voor op reis

Je bent vast al aan het dromen over je volgende vakantie, als je deze al niet hebt geboekt. Misschien ben je wel van plan om een lange wereldreis te maken of combineer je binnenkort een buitenlandse stage met een rondreis. Wat je ook gaat doen, het is altijd handig om de juiste apps te downloaden op je mobiel of je tablet, zodat je onderweg goed voorbereid bent. Hier zijn tien handige gratis apps voor op reis.


travel apps 2019


Rome2rio

Dit is serieus de meest geweldige app voor het vinden van transportverbindingen, zelfs op de meest afgelegen plaatsen. Type in waar je bent en waar je naartoe gaat en je krijgt een lijst met opties voor bus, trein, vlucht en zelf rijden.

Prey

Met Prey kun je je smartphone, tablet of laptop beveiligen. Hiermee kun je meerdere devices volgen als deze worden gestolen of zoek raken. GPS- en camerabeelden kunnen worden gebruikt om een verloren apparaat te herstellen. Je kunt zelfs je devices op afstand wissen.

Google Drive

Over databeveiliging gesproken, zorg ervoor dat je een back-up van je files maakt. Geen excuses meer dat je al je foto’s kwijt bent. Zorg ervoor dat je telefoon is ingesteld om te synchroniseren met Apple iCloud of met Google Drive (of met een concurrerende service zoals Dropbox of Microsoft Onedrive). Google Drive geeft je 15 GB gratis.

Google Translate

Je kunt niet alleen tekst vertalen door het handmatig in te voeren, de app kan ook een conversatie vertalen of een vertaalde tekst weergeven vanaf een foto. Google is onlangs overgestapt op vertalingen op basis van machine learning, waardoor de resultaten veel beter zijn, vooral voor moeilijke vertalingen zoals Japans naar Engels. Vergeet niet de woordenboeken te downloaden voor talen die je tijdens je reis nodig heeft, voor offline gebruik!

XE Currency

De beste manier om te voorkomen dat je in het buitenland teveel betaalt (of gewoon dure fouten maakt), is om altijd de nieuwste wisselkoersen bij de hand te hebben. XE Currency hoeft niet verbonden te zijn met internet om te werken.

Hostelworld

Hostelworld is de grootste hostelboekingsite, dus als je een budgetreiziger bent, is de kans groot dat je deze app veel zult gebruiken.

Duolingo

Wat is een betere tijd om een taal te leren dan wanneer je tijdens een reis volledig in die taal bent ondergedompeld? Duolingo is een van de apps voor op reis die het leren van talen leuk maakt door game-achtige scores en progressiesystemen toe te voegen. Het is gratis en het is uitstekend voor het leren van de basis.


free travel apps 2019


Anti Mosquito

De een heeft er meer last van dan de ander, maar niemand houdt van muggen. Zeker op reis kunnen ze je het leven zuur te maken en sommige zijn ook nog eens behoorlijk gevaarlijk (denk malaria en knokkelkoorts). Met Anti Mosquito jaag je muggen weg door geluidsfrequenties van 19 kHz en hoger uit te zenden. Of het perfect werkt? Het is in elk geval een van de meer bijzondere apps voor op reis om eens uit te proberen. We raden je ook aan om je in de eerste plaats ook in te smeren met muggenzalf.

Split Bill

Iedereen die al eens met een groep vrienden op reis is geweest, weet dat de rekening betalen niet altijd even vlot gaat. Gehannes met briefjes en muntjes, en oneigheid tussen de gierigaard en degene die het wat breder laat hangen. Om dat in de toekomst te vermijden, kan de app Split Bill je hierbij helpen. Discussies, te veel of te weinig betalen: het is allemaal verleden tijd. Iedereen blij!

MAPS.me

MAPS.me is een geweldige app voor kaarten waarmee je kaartgegevens voor een land of regio kunt downloaden, zodat je deze ook kunt gebruiken als je geen 4G of wifi hebt.

Pocket

Met Pocket kun je een webpagina opslaan om later te lezen. Klik op het pictogram voor delen en selecteer het zakpictogram. Je kunt daarna het artikel of blogbericht dat je hebt bewaard later vanuit de Pocket-app teruglezen. Dit is een absolute aanrader om iets te lezen te hebben tijdens een lange vlucht of busreis. Met Pocket kun je nu ook video’s opslaan om later te bekijken. Een van de handigste apps voor op reis!