Haal de lente in huis met deze vijf tips

Het mag er buiten nog een beetje grauw uitzien, maar de lente komt er toch echt aan. Zin om het voorjaar in jouw kamer alvast te laten beginnen? Kijk dan naar deze vijf ideeën om jouw interieur zonnig te maken en de lente in huis te halen.


lente in huis


1. Zet een voorjaarsboeket op tafel

Je haalt direct de lente in huis met een bos verse bloemen op een vaas. Ga de markt op en koop een mooie grote bos tulpen, narcissen of andere bloemen waar jij vrolijk van wordt. Boeketten een beetje duur? Ga dan aan het einde van de dag, wanneer marktkooplui graag van hun verse bloemen afwillen en je ze vaak voor een prikkie meekrijgt. Heb je tulpen gekocht? Je houdt ze langer mooi door een koperen muntje onderin de vaas te leggen en om de dag wat koud water toe te voegen.


lente ideeen voor in huis


2. Geef je huis een voorjaarsschoonmaak

Nieuw seizoen, fris begin! De voorjaarsschoonmaak is geen mythe, veel mensen krijgen de kriebels om hun huis op te ruimen en schoon te maken deze tijd van het jaar. Organiseer bijvoorbeeld je kledingkast, ga eindelijk eens goed met een stofdoek door je kamer en organiseer je studieplek. Zet de ramen open (of was ze eindelijk eens), ga eens goed met de stofzuiger en vervolgens dweil door alle hoeken en onder je bed. Die vreselijk irritante rommel-la? Nu is het tijd om daar eens rigoreus doorheen te gaan en weg te gooien wat je niet meer nodig hebt. Ga helemaal Marie Kondo en maak je kamer minimalistisch en ‘zen’ om met een frisse start te beginnen. Maak een schema of een to-do-lijstje met de dingen die je aan wilt pakken deze maand en ga ervoor. Koop wat mooie manden en dozen om kleine spullen netjes op te bergen. Een opgeruimd huis woont een stuk prettiger.


3. Verander je meubels van plek

Denk je dat je interieur lastig is te veranderen als je op een kleine studentenkamer woont? Denk simpel: zet alles eens anders neer! Je bed aan de andere kant, een kast als room divider, je tafel/bureau op een andere plek. Het is verbazingwekkend met hoe weinig je een geheel andere look kunt creëren.


lente in huis


4. Verander je kamer van kleur

De lente in huis halen, dat kan heel goed door de winterse, koele kleuren in te ruilen voor wat vrolijkers. Dat kun je zo groot maken als je wilt: verf een muur in een andere tint, of koop simpelweg wat nieuwe kussens voor op de bank, schaf een mooie nieuwe poster aan of doe iets anders in je wissellijst.


5. Geef een voorjaarsbrunch

Klaar met je grote opruimbeurt? Vier de lente dan extra door een gezellige borrel of etentje met vrienden te organiseren. Een zondagbrunch bijvoorbeeld met verse broodjes, quiche en alcoholvrije cocktails of gezonde smoothies in vrolijke kleuren.


lente in huis