Gordijnen ophangen: 5 x anders en creatief

Is je kamer toe aan een update? Met nieuwe gordijnen ophangen geef je je kamer direct een heel andere uitstraling. Gebruik witte of neutrale gordijnen als je een rustige sfeer wilt creëren, of kies iets met kleur en patronen om de boel op te fleuren. Hieronder staan enkele tips en ideeën om gordijnen op te hangen en je kamer een nieuwe look te geven.


gordijnen ophangen


1. Kies gordijnen tot op de vloer

Een gordijn staat veel mooier als het de vloer bereikt. Ook al staat die verwarming erachter, als je ze tot de vloer laat reiken, creëer je netheid en een beetje luxe in huis.


gordijnen tot op de grond


2. Pimp je gordijn

Heb je een effen gordijn hangen? Maak het bijzonder door er linten of stroken stof in een andere kleur of patroon op te naaien langs de randen of aan de bovenkant. Door er een extra strook aan vast te naaien kun je gordijnen eventueel ook een stukje langer maken indien nodig.


gordijnen ophangen


3. Hang gordijnen op met touwen

Jute touw kan heel decoratief zijn voor je interieur, zeker als je het een nautisch tintje wilt geven. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je gordijnen mee op te hangen of mee samen te binden. Touw een beetje te grof? Probeer het met mooie linten!


gordijnen ophangen met touw


4. Gordijnen ophangen met Command haken

Command haken kunnen je leven een stuk eenvoudiger maken als je bijvoorbeeld geen gaten in je muur wilt boren zodat je de gordijnen kunt ophangen. Ook handig voor grote fotolijsten, klokken of andere dingen voor aan je muur. Plak deze haken gewoon op hun plaats en leg er de gordijnstangen op. Wel even checken wat het maximale gewicht is dat de haken aankunnen, anders liggen die zware fluwelen gordijnen alsnog op de grond.5. Maak een gordijn van je dekbedhoes

Gordijnen ophangen en aanschaffen kan behoorlijk duur zijn en als je alleen op zoek bent naar een beetje kleur voor de kamer, kun je overwegen hier een vrolijk dekbedovertrek voor te gebruiken. Je kunt het doormidden snijden en er gordijnen van maken. Zijn ze te doorschijnend? Naai of lijm er dan een extra lap (of laken) achter om ze dikker te maken.


gordijnen ophangen