Goede voornemens: vijf apps die je daarmee gaan helpen

Goede voornemens, elk jaar maken we ze weer. Meer sporten, stoppen met roken, minder drinken, enzovoort. Vaak geef je er half januari  al de brui aan en verval je weer in je oude gewoontes. Wij hebben hier vandaag vijf handige apps op een rij gezet voor je, die je kunnen helpen met je voornemens zodat je je er ook daadwerkelijk aan gaat houden. Download ze alvast vóór de kerstvakantie, zodat je je plannen kunt gaan invoeren en je op 1 januari ook echt kunt gaan beginnen met je frisse start. Hier zijn onze vijf apps voor een gezond, fit, spaarzaam, relaxed en georganiseerd nieuw jaar!

 


goede voornemens


1. Een budget app om geld te besparen

Minder geld uitgeven. Of in ieder geval minder onnodig geld uitgeven aan dingen zoals boodschappen, uitgaan en aankopen. Download een handige app om op je budget te letten en je te herinneren aan rekeningen die betaald moeten worden. Heb je een bepaald bedrag dat je wilt sparen het komend jaar of voor de zomervakantie? Voer dit in als goal en de app houdt bij hoe ver je al bent. Kijk eens naar Spendee of Mint als mogelijke budget apps voor op je mobiel. Lees ook ons andere blog artikel over budget apps.

Spendee
Mint


2. Een meditatieapp voor meer rust en minder stress

Te druk gehad het afgelopen jaar? Dat voelt niet prettig. Al dat rennen en vliegen, studeren, examens, je sociale leven en verplichtingen, voor je het weet zit je thuis met een burn-out. Wil je dat anders gaan aanpakken in het nieuwe jaar? Een app die je helpt wat rust in te bouwen met simpele (of langere) meditaties tijdens je dag kan een oplossing bieden. Misschien voelt het eerst wat onwennig, maar het wordt al snel een prettige gewoonte. Begin er je dag mee, of bouw tien minuten in voor het slapen gaan. De meeste apps werken met een lidmaatschap, maar bieden de optie om gratis uit te proberen. Probeer de apps Head Space of Calm.  Lees ook onze andere blog posts over burn-outs en ontspannen studeren.

Head Space
Calm


goede voornemens 2019


3. Sporten en Afvallen met Fitness apps

Of je nou wilt afvallen of je fitness niveau wilt ophogen, een app kan handig zijn om je hierbij te helpen. Fitness Pal bijvoorbeeld is een handige app waarin je kunt invoeren wat je hebt gegeten, hoeveel je hebt gesport en wat je nog meer hebt gedaan die dag. Schoonmaken en stofzuigen telt ook! De app laat zien of je genoeg vitaminen en mineralen hebt binnen gekregen en hoeveel calorieeen je hebt verbrand die dag.  Je kunt jezelf doelen stellen en de app geeft je updates hoever je al bent. Andere apps om te bekijken zijn ActiveX  waarmee je teams kunt creëren met vrienden en samen aan je fitness niveau kunt werken. Andere zijn Pear, die claimt een ‘personal trainer’ op je telefoon te zijn, of Sworkit.

Fitness Pal
ActiveX
Pear
Sworkit


4. Stoppen met roken met Rookvrij Pro and QuitBuddy

Eindelijk van die sigaretten af? De app Rookvrij Pro is een handige app om je met deze goede voornemens te helpen. Je krijgt statusrapporten die laten zien hoe je ervoor staat en hoeveel geld, tijd en sigaretten je hebt bespaard. Ook krijg je informatie over de niet-geïnhaleerde nicotine, teer en koolmonoxide en tientallen andere giftige stoffen in sigaretten. Steeds als je aandrang voelt om een sigaret op te steken, kun je Rookvrij Pro tevoorschijn halen om je te motiveren om het niet te doen en voor afleiding te zorgen. Een andere leuke app is QuitBuddy, met een persoonlijke coach, die je vertelt hoe ver je al bent en wat het betekent voor je gezondheid en je portemonnee dat je bent gestopt.

Rookvrij Pro
QuitBuddy


5. Minder alcohol drinken

Lekker hoor, een glas wijn of een biertje in het weekend of op een feestje. Maar is het het afgelopen jaar een beetje de spuigaten uitgelopen? Ben je toch wel een beetje een ‘gewoontedrinker’ aan het worden met al die sociale veplichtingen elke week? Alcohol is niet alleen slecht voor je gezondheid als het teveel wordt, het is bovendien gewoon duur. En je studieresultaten gaan er ook niet op vooruit als je meerdere keren met een flinke kater in bed ligt. Toch? MinderDrinken is een gratis online cursus voor volwassenen die zelfstandig hun alcoholgebruik willen minderen of helemaal willen stoppen met drinken. Je kunt eerst een zelftest doen om te kijken of je in de doelgroep valt. Je kunt ook de app I Am Sober downloaden. Dit is a motivatie-app die bijhoudt hoe lang je al nuchter bent. Coach.me is is een andere leuke app waarin je je doelstellingen kunt invoeren en de ‘coach’ je helpt motiveren. Coach.me is overigens een algemene app, die je ook kan helpen met andere gewoonten.

MinderDrinken
I Am Sober
Coach.me