Geld besparen op je smartphone

Geld besparen op je smartphone, hoe doe je dat? Met de StuFi, de lening en het bijbaantje is het soms al moeilijk rondkomen. Boodschappen en verzekeringen worden duurder en je wilt ook nog weleens een avondje uit kunnen. Je kunt meer gaan werken, maar dan komt je studie eronder te leiden. In onze andere artikelen op de blog van kamer.nl hebben we al wat tips laten zien om te besparen op de boodschappen. Ook hebben we je een aantal apps laten zien om je budget goed bij te houden om schulden te voorkomen. Vandaag kijken we hoe we minder geld uit kunnen geven aan de smartphone.


studenten en geld


Kies sim-only

Geef het maar toe, je betaalt behoorlijk veel iedere maand voor je smartphone abonnement. Waarom dat zo is? Het grootste deel van je maandelijkse kosten zijn de afbetalingen aan dat hippe toestel dat je ooit gloednieuw in je handen hield. Hartstikke leuk destijds, maar het is nu een flinke kostenpost. Hoe kun je op een simpele manier geld besparen op je smartphone? Sluit een sim-only abonnement af. Door jouw dure contract op te zeggen en een sim-only abonnement aan te schaffen, kun je tientallen euro’s per maand besparen. En dat toestel gaat nog prima een tijdje mee.


Stel een datalimiet in

Als je een sim-only abonnement hebt, zijn er nog andere mogelijkheden om te besparen op je maandelijke kosten. Stel bijvoorbeeld een plafond (datalimiet) in. Zo weet je zeker dat je nooit teveel data gebruikt; ook wanneer je even vergeet op te letten en je zonder wifi ineens video’s zit te kijken op 4G. Je telefoon geeft namelijk direct een melding wanneer je aan je limiet zit, en hiermee voorkom je onnodig hoge rekeningen.


studenten en geld


Gebruik altijd de gratis WiFi

Met een smartphone die automatsch overschakelt op 3G en 4G mogelijkheden, gebruiken we WiFi steeds minder vaak. Maar juist wanneer je kosten wilt besparen, is het verstandig om zoveel mogelijk WiFi te gebruiken. Zit je in een café, in de trein of in de universiteitsbibliotheek? Zet die 4G optie uit. Hoe meer WiFi je gebruikt, hoe minder data je verbruikt en hoe lager je rekening uiteindelijk is. Via die WiFi verbinding kun je trouwens ook super goedkoop bellen, zelfs internationaal. Gewoon via WhatsApp of Facebook Messenger.


Koop een vintage mobiel en ga prepaid

Loopt het helemaal de spuigaten uit? Misschien is het dan tijd om een poosje cold turkey te gaan en een nieuwe trend te zetten onder je vrienden. De ouderwetse Nokia is inmiddels terug van weggeweest en met goede reden. Niet alleen kun je zo je maandelijkse uitgaven enorm binnen de perken houden, deze mobieltjes hoeven bovendien bijna nooit te worden opgeladen. Sommige mobiele telefoons van nog geen 35 euro houden het wel 35 dagen uit zonder aan de lader te hoeven liggen. Kom daar maar eens om bij die gloednieuwe en peperdure iPhone. En misschien heb je dan wel geen coole apps om je tijd mee door te komen, maar Snake is ook een heel verslavend spelletje 😉