Een kamer vinden tijdens het coronavirus

Je bent op zoek naar een kamer, maar ineens moet iedereen zoveel mogelijk binnenblijven om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Hoe kun je nog een kamer vinden tijdens het coronavirus? Kun je kamers nog steeds bezichtigen? En hoe sluit je op dit moment een huurovereenkomst af?


een kamer vinden tijdens het coronavirus


Goed nieuws: er zijn nog steeds kamers te huur!

Ondanks de uitbraak van het coronavirus, staan er hier op kamer.nl nog genoeg kamers geadverteerd waarvoor een huurder wordt gezocht. Blijf dus vooral doorzoeken!


Een kamer bezichtigen tijdens de lockdown

Een kamer gaan bezichtigen is misschien vervelend nu, met het idee dat je niet weet wie je gaat ontmoeten en of iedereen gezond is. Zou je normaal gesproken met je ouders of een vriend of vriendin een kamer gaan bezoeken, dan kun je nu beter alleen gaan. Wil je je liever aan de adviezen houden om thuis te blijven, dan kun je vragen of de verhuurder de woning kan laten zien door middel van een videogesprek. Tijdens het videogesprek, kun je ook al jouw vragen stellen over de woning aan de verhuurder. Op die manier kun je direct dingen te weten komen over de kamer, de voorzieningen, of alles in orde is, en wie de overige huurders zijn indien je huisgenoten krijgt, etc.


Hoe teken je het huurcontract tijdens het coronavirus?

Ben je tevreden over de kamer die je hebt gezien in het echt of via de video app? Dan kun je overgaan tot het tekenen van het huurcontract. De huurovereenkomst kun je uiteraard ook digitaal afsluiten. Een handtekening kun je persoonlijk zetten op het uitgeprinte huurcontract en per post terugsturen naar de huurbaas, of maak simpelweg even een scan of foto van het ondertekende contract en stuur het via email.


een kamer vinden tijdens het coronavirus


Welke video bel apps zijn mogelijk voor een online bezichtiging?

Er zijn allerlei video bel apps beschikbaar waarmee een verhuurder jou via het scherm een kamer of appartement zou kunnen late zien. Zorg ervoor dat jullie beiden een goede internetverbinding hebben, anders werkt het natuurlijk niet. Deze apps zijn de moeite waard om te proberen:


Tips om gezond te blijven tijdens een kamerbezichtiging

  • Geef anderen geen hand, vermijd fysiek contact
  • Ga niet met meer dan 2 anderen naar een bezichtiging
  • Blijf thuis als jij je niet goed voelt
  • Blijf thuis als iemand anders in jou huis koorts heeft
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen
  • Was je handen vaak met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Raak je ogen, neus en mond niet aan