De vijf leukste vakantiebestemmingen voor 2020

We zitten nog midden in de winter, maar wat is er leuker dan alvast wegdromen bij je volgende vakantie? Eerst natuurlijk nog even een mooie bestemming uitkiezen, alvast een vlucht boeken…en plannen maar! Ver weg of dichtbij? Rondreizen of relaxen in een resort? Hier zijn van ons de vijf leukste vakantiebestemmingen voor 2020.


leukste vakantiebestemmingen 2020


1. Op avontuurlijke rondreis in Colombia

Colombia is een land dat alles heeft: superveel mooie natuurgebieden om doorheen te trekken, bruisende steden voor cultuur en heerlijke stranden om tot rust te komen. Colombia is op dit moment een heel stuk veiliger dan het jaren geleden was. Als er één bestemming hot is voor 2020 dan is het wel Colombia. Colombia is dan ook echt een land om in rond te reizen. Begin of eindig in steden als Bogotá en Medellin, maar neem ook een kijkje in het binnenland om bijvoorbeeld de Valle de Cocora de ontdekken. Hoe langer je de tijd hebt, hoe beter, want je komt ogen te kort.

2. Culturele stedentrip: Galway, Ierland

Uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa voor 2020 (samen met Rijeka in Kroatië), zal deze charmante en levendige stad aan de westkust van Ierland dit jaar een fantastische plek zijn voor enorm veel live muziek, theater, literatuur en kunst – plus jij kan genieten van een bruisende food hub en een prachtig landschap vol geplaveide straten en rotsachtige landschappen.


Galway culturele hoofdstad

Galway, Europese Culturele Hoofdstad 2020


3. Summer Olymics 2020 op afstand: Nikko, Japan

Japan zal dit jaar een populaire bestemming zijn, omdat de Olympische Zomerspelen 2020 worden gehouden in Tokio. Maar als je op zoek bent naar een mooie plek weg van de drukte maar nog steeds in de buurt van de Spelen, dan is het kleine, rustige stadje van Nikko een goede keuze: vol met rijke culturele geschiedenis, maar ook prachtige bergen, natuurgebieden en warmwaterbronnen (en dit alles op slechts twee uur van de drukte van Tokio!).


Nikko

Nikko, Japan


4. Design spotten in Lille, Frankrijk

Deze charmante noordelijke stad in Frankrijk is snel in opkomst als een culturele metropool, dankzij de beroemde kunstscene en indrukwekkende moderne visie op urban design. Dat laatste hielp haar recentelijk de kroon te bemachtigen als de World Design Capital van 2020. Laat je verrassen door bijzondere kunst in de diverse musea, zoals het unieke La Piscine Museum, evenals de vele uitstekende restaurants en boetieks. Een ideale bestemming voor een weekendje weg.

5. Ontdek het Rome van de Caucasus: Tblisi, Georgië

Denk aan een stedentrip en Berlijn of Barcelona schieten al snel te binnen. Maar Tbilisi? De Georgische hoofdstad is nou niet bepaald een plek waar superveel Nederlanders op afkomen voor een lang weekend. Maar juist daarom maakt het de stad extra interessant!  De hoofdstad van Georgië, Tbilisi, komt rechtstreeks uit een gotisch sprookje. Een diepe groene vallei vormt de achtergrond voor felgekleurde torentjes, geplaveide straten en een levendige kunstscene, terwijl de warme Georgische gastvrijheid doordringt in de mix van moderne en traditionele restaurants. Hippe nieuwe hotels en cafeetjes hebben ook bijgedragen om Tbilisi op de toeristische kaart te zetten. En in het voorjaar en de herfst, wanneer je de zomerdrukte ontloopt, maar het nog steeds T-shirtweer is, is het een goed moment om deze Oost-ontmoet-West-stad te verkennen.


Tblisi stedentrip

Tblisi bij avond