De nieuwe biertrends van 2020

Ben jij een bierliefhebber? De speciaalbiertjes zijn niet meer weg te denken uit de schappen van de supermarkt, de slijterij en de kroeg. Maar waar ze een aantal jaren geleden vaak nog een hoger alcoholpercentage hadden dan de doorsnee pils, zien we intussen steeds meer alcoholvrije bieren op de markt verschijnen. En die smaken prima! Welke andere nieuwe biertrends zijn er dit jaar op te merken?


nieuwe biertrends


Duurzame verpakkingen

Er wordt al veel gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare krimpfolie en karton in verpakkingsmaterialen en glazen flessen zijn vaak gemaakt van gerecycled glas. Nu het grote publiek steeds bewuster is van de impact van plastic op het milieu, willen drankenproducenten graag hun steentje bijdragen. Blikjes, volle kartonnen dozen en andere verpakkingsmaterialen hebben op het gebied van duurzaamheid nog wat in te halen.


Alcoholvrij en alcoholarm bier

Verantwoord drinken en gezondheid zijn nog nooit zo belangrijk geweest. Alcoholvrije dranken blijven dan ook een grote trend in 2020, doordat vooral 18-24-jarigen minder alcohol drinken of overschakelen op alternatieven. De biercategorie die het hardst groeit is de 0.0-categorie. Een op de twintig biertjes die wordt besteld is al een alcoholvrij biertje. Er komen steeds meer alcoholvrije bieren bij en de smaak is sterk verbeterd de laatste jaren. Weten welke 0.0-biertjes hoog scoren op smaakgebied? Kijk dan op bierista.nlĀ 


nieuwe biertrends


Speciaalbieren

Ambachtelijke bieren zijn nog altijd razendpopulair en overal duiken microbrouwerijen op. Op het gebied van smaak, uiterlijk, geur en zelfs prijs, is biertjes testen inmiddels zeker zo belangrijk als wijnproeven. Koffie doordrenkt, houtgerijpt, zuur, wazig, op fruitbasis, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in biervorm! Dat speciaalbieren niet meer zijn weg te denken uit de horeca, is ook te zien aan het feit dat meer en meer restaurants en chefs de stap durven te zetten naar een menu met aangepaste bieren.


Bieropleiding

Wil jij de sommelier van de bieren worden? Via de website Bierista kun je nu Meester in Bier worden door de speciale Bierista Bieropleiding te volgen (vanuit huis), ontwikkeld door diverse bierexperts, docenten, horecatrainers en brouwers. Leuk als je in de horeca werkt of als je een echte liefhebber bent. Meer informatie.