• Home >
  • Blog >
  • De leukste skivakanties voor studenten

De leukste skivakanties voor studenten

21 december 2018

Als student heb je vaak niet veel te besteden, en als je toch op skivakantie wilt, zul je even goed moeten zoeken naar de beste en goedkoopste opties.  Er zijn speciale wintersportaanbieders die goedkope skivakanties aanbieden voor studenten. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je wintersportvakantie en dat je altijd in de gezelligste wintersportplaatsen belandt. Kies je voor Oostenrijk en Frankrijk, dan vind je in elk geval volop après-ski mogelijkheden. Want natuurlijk gaat het niet alleen om de beste skipistes, je wilt ook een bruisend uitgaansleven willen aantreffen met gezellige cafe's en hippe nachtclubs. Hieronder vindt je een overzicht van de populaire "après ski" bestemmingen in de grote skigebieden van Oostenrijk en Frankrijk waar veel jongeren en studenten 's winters naar toe trekken.
studenten skivakantie

Wintersport Studenten Oostenrijk

Oostenrijk is toch wel de meest bekende bestemming als het om wintersport gaat. Hier vind je uitstekende faciliteiten, wereldberoemde après-ski en natuurlijk ook de Oostenrijkse gemütlichkeit. Al jaren is dit wintersportland heel populair onder Nederlanders en dat is niet voor niets. Het is daarom ook een van de meest poluaire plekken voor skivakanties voor studenten. Alles wat je van een wintersport mag verwachten, vind je in Oostenrijk. Van kleinschalige familieskigebieden tot ware skicircussen zoals Saalbach- Hinterglemm waar werkelijk niets teveel is.

Van beginners tot gevorderd: genoeg aanbod

Nog nooit eerder op de ski's of een snowboard gestaan? Er zijn genoeg beginnerspistes om op een rustige en veilige manier de wintersporttechnieken onder de knie te krijgen. Nederlandse skileraren zijn er ook te vinden, mocht je het in je eigen taal willen leren. Ben je gevorderd? Dan kun je ervoor kiezen om langere tochten te maken van piste naar piste door de bosrijke omgevingen. De gevarieerde pistes zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt. Als je voor wintersport naar Oostenrijk komt, moet je ook zeker de beroemde Oostenrijkse après-ski ervaren hebben. Al aan het einde van de middag bruisen de vele bars en kroegen. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes en zal zeker toevoegen aan een fantastische vakantie.

Skigebieden in Oostenrijk waar veel studenten te vinden zijn:

Mayrhoven Zell am See Kirchberg Gerlos Sölden Saalbach Flachau Kitzbuhel
snowboard studenten

Wintersport Studenten Frankrijk

Wintersport in Frankrijk staat bekend om de grote aaneengesloten skigebieden. Bovendien liggen de skigebieden gemiddeld een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Oostenrijk, dus zijn daarmee vaak sneeuwzekerder. Vaak kun je zelfs meteen vanuit je hotel of appartement op de latten stappen. Veel gezellige authentieke Franse dorpjes liggen direct aan de pistes. Op zoek naar grote, uitgestrekte skigebieden komt iedereen uiteindelijk wel een keer in Frankrijk terecht.

Fantastische pistes, prijzige drankjes

Hoewel de skipassen aan de prijzige kant zijn, krijgt de wintersporter wel waar voor z'n geld. Daar staat tegenover dat de prijzen van consumpties op de piste soms ontzettend hoog kunnen zijn in vergelijking met andere wintersportlanden. Thermosflesje mee in de rugzak dus! Of gewoon voldoende sparen van tevoren. Een ander verschil met Oostenrijk is dat de Franse skigebieden geen traditionele après-ski kennen zoals in Oostenrijk. Dat betekent niet dat het er niet gezellig is, in tegendeel. De vele terrasjes, restaurants, discotheken en bars zorgen ervoor dat er ook na het skiën of snowboarden voldoende vertier is.

Skigebieden in Frankrijk waar veel studenten te vinden zijn:

Val Thorens Les Deux Alpes La Joup du Loup Châtel Superdévoluy Risoul St. Sorlin d'Arves Flaine Le Corbier Avoriaz St. Francois Longchamp Les Arcs
Voor aanbiedingen en jongerenskivakanties, kijk eens op de website van Husk.nl