• Home >
  • Blog >
  • De beste gadgets voor thuiswerken en studeren

De beste gadgets voor thuiswerken en studeren

13 augustus 2020

Het nieuwe collegejaar komt eraan, maar hoe dat er precies uit gaat zien, is afwachten. De Covid pandemie heeft een hoop teweeg gebracht op het gebied van werk en studie, en thuiswerken en studeren zal er hoe dan ook bijhoren. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij op de bank met je laptop op schoot aan de slag moet! Ook in een kleine studentenkamer kun je heel goed een professionele, fijne werkplek creëren. Vandaag vertellen we je over de beste gadgets voor thuiswerken en studeren.

beste gadgets voor thuiswerken


Een Dockingstation

Al die kabels, al die aansluitingen....het wordt al snel een rommel op je bureau en op de grond. Een dockingstation maakt het aansluiten van je laptop op je kantoorwerkplek een fluitje van een cent. Met een dockingstation heb je maar één kabel nodig om alles op je laptop aan te sluiten. Monitoren, toetsenbord, muis, koptelefoon, netwerktoegang en andere dingen sluit je aan op het dockingstation en vervolgens plug je je laptop in het dockingstation.

Noise Cancelling koptelefoon

Lekker ontspannen thuiswerken in je eigen omgeving in alle rust. Of toch niet? Wat dacht je van de buurman die besluit om z'n huis te verbouwen, terwijl jij aan je deadline probeert te werken? Of huisgenoten die luidruchtig de avonturen van de vorige avond bespreken in de keuken? Juist. Een goede koptelefoon is daarom een van de beste gadgets voor thuiswerken.

Airbar: tover je scherm om in een touchscreen

Ken je dat? Je hebt net op je telefoon zitten scrollen of op een tablet zitten werken en gaat dan terug naar de laptop. Oeps, dat is natuurlijk geen touchscreen! Een Airbar is een strip die je onder aan het scherm bevestigt, waardoor je scherm in een touchscreen verandert. Kleine magneetjes plak je op het scherm. Deze dienen om gemakkelijk de strip op en van het scherm te klikken.  De USB stekker steek je in één van de USB poorten. Kost rond de €49.

Headset en webcam

De webcam en microfoon van een laptop kunnen prima volstaan, maar bij veelvuldig gebruik videovergaderen is aan te raden een goede headset en webcam aan te schaffen. Gameproducten zijn hier prima voor.

Powerbank

Niet zozeer nodig op je thuiskantoor, maar wel als je in een koffietentje gaat zitten werken. Er is niet altijd een stopcontact beschikbaar en als de batterij van je mobiel leegraakt, kan je deze op je powerbank aansluiten.

Draadloos oplaadstation

Een draadloos oplaadstation is een bureau-gadget dat dient als dropzone voor je elektronica. Plaats je mobiel op dit gadget en hij laadt automatisch op. Een oplaadstation met ruimte voor je pennen en ander losse dingen, staat mooi opgeruimd. Een van de beste gadgets voor thuiswerken.

Draadloos toetsenbord en muis

Al die kabels op je bureau, je zou er gek van kunnen worden. Je voorkomt dit door een draadloze muis en toetsenbord te gebruiken, hoewel je deze wel weer op moet laden en van batterijen moet voorzien. Gelukkig zijn er diverse fabrikanten die daar iets op hebben bedacht, zoals snelladende toetsenborden.
 

Gerelateerde berichten