• Home >
  • Blog >
  • De beste alternatieven voor een keukentafel

De beste alternatieven voor een keukentafel

21 november 2020

Als je op een studentenkamer of in een studioappartement woont, heb je meestal niet veel plek voor een keukentafel. Zowel op kamers als in een studio moet je al je meubilair kwijt in dezelfde ruimte. Dus tenzij je in een loft woont, of een enorme gemeenschappelijke keuken tot je beschikking hebt, eet je vaak met een bord op schoot. Wat kun je doen om toch nog een beetje fatsoenlijk aan tafel te kunnen eten als je klein behuisd bent? Hier zijn de beste alternatieven voor een keukentafel.
kleine keukentafel inspiratie

Wees creatief met ruimte

Kijk eerst eens naar de ruimte die je hebt. Kun je daar anders, of creatiever mee om gaan? Je meubels zo neerzetten dat je een extra hoekje creëert waar je een tafel kwijt kunt? Of een plank aan de muur kunt monteren als breakfast bar? Kijk ook of je andere handige, ruimtebesparende meubels kunt aanschaffen, zoals een bedbank of een hoogslaper. Een kleine woonruimte hoeft niet per se te betekenen dat je geen eettafel kunt hebben.

Shoppen bij het tuincentrum

Zelfs de meest compacte eettafels van Ikea en soortgelijke meubelwinkels nemen vaak nog best veel ruimte in beslag. Een van de alternatieven voor een keukentafel is een klein tuintafeltje te kopen. Tijd om te gaan shoppen bij het tuincentrum dus! Ja, terras- en balkonmeubilair is vaak een stuk minder massief en vaak heel betaalbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar ronde bistrotafeltjes met bijbehorende klapstoeltjes. Ziet er leuk uit en een rond tafeltje past vaak makkelijker ergens in een hoekje zonder er lomp uit te zien. Kun je hem opklappen? Helemaal makkelijk.
alternatieven voor keukentafel

Aan de bar hangen

Bar hangen doen we meestal in het weekend, maar je kunt er natuurlijk ook eentje installeren in je keuken of studio. Maak hem iets hoger dan een gewone keukentafel en je kunt er leuk twee (of vier) barkrukken onder schuiven. Kun je toch nog gezellig samen eten.
alternatieve keukentafels Superleuk barretje van creatiefopmaat.nl

Een plankje aan de muur

Heb je zelfs geen ruimte voor een hoge tafel of bar met daarom heen enkele krukken, monteer dan simpelweg een plank langs de muur. Zelfs een smalle plank kan al dienen als eettafeltje. Je hebt vast wel ergens een 'dood' hoekje in je kamer of studio waar je een plank kan monteren. Wees creatief! keukentafel voor klein huis Foto: pinterest

Opklappen die hap

Bedbanken, opklapbedden, als je op kamers woont of een studio huurt, dan moet je creatief zijn met je ruimte. Iedere vierkante meter telt. Als er geen keukentafel in past, denk dan bij alternatieven voor een keukentafel ook eens aan een opklaptafeltje. Bordje leeg, opklappen maar. En hij neemt bijna geen ruimte in beslag.
kleine keukentafels Neemt weinig ruimte in, zo'n klaptafel, maar je kunt er prima aan eten! Foto: Ikea
 

Gerelateerde berichten