Originele date ideeën voor weinig geld

Je hebt iemand ontmoet waar je indruk op wilt maken en leuke dingen mee wilt doen. Dagjes weg, avondje uit. Iets origineels om hem of haar helemaal te veroveren. Alleen er is een probleempje: je hebt weinig tot geen geld om uit te geven. Wat te doen? Hier zijn een aantal leuke, originele date ideeën voor weinig geld. Maak er wat van!


romantische ideeëen voor weinig geld


Een romantische wandeling

Ja, een beetje een open deur, maar wandelen kost niks. Wandelen is de topper onder date ideeën voor weinig geld. Zoek een leuke plek om in de buurt te wandelen, zoals een wandeling bij maanlicht langs het strand of ergens hogerop waar je kunt sterrenkijken. Picknick mee, kleedje in de rugtas en een flesje wijn en jij hebt je perfecte romantische date.

Last-minute tickets

Websites zoals iamsterdam.com bieden voordelige deals en korting op last-minute tickets voor theatershows, comedyshows, concerten en nog veel meer evenementen. Groupon heeft ook heel veel aanbiedingen voor dagjes en avonden uit, inclusief restaurants, theater, maar ook dingen zoals een dagje naar de sauna.

Doe samen vrijwilligerswerk

Misschien niet de meest voordehandliggende activiteit, maar wel een heel unieke! Een volledig gratis en voeldoening gevende manier om tijd met je vriend of vriendin door te brengen, zeker als jullie allebei wereldverbeteraars zijn. Zoek een lokale stichting of goed doel waar je samen aan kunt werken op een zaterdag of in de vakantie. Geen zin of tijd voor een langdurig project? Ga samen plastic rapen op het strand!

Bak een taart

Laat je inspireren door Heel Holland Bakt: ga de keuken in met je lief en maak iets speciaals, of het nu cakes, taarten of koekjes zijn. Deeg kneden, strooien met bloem, eieren klutsen, het geeft ongetwijfeld lol, gegiechel en een gezellige middag.

Ga schatzoeken met geocaching

Het is al een aantal jaren populair: geocaching. Wat dat is? Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het basisidee is dat mensen waar dan ook ter wereld, caches (een ‘schat’) verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden. Ideaal voor stelltjes die van spelletjes én wandelen houden!

Bezoek een markt

Houden jullie allebei van een beetje struinen en tweedehands spulletjes op te kop tikken? Besteed dan een luie zondagochtend op de lokale vlooienmarkt voor koopjes en vintage, wie weet wat voor leuks je samen vindt.

Nog meer inspiratie nodig voor date ideeën voor weinig geld?

Kijk dan ook eens op www.gratisdagjeuit.nl