Covid huisfeesten: wat mag nog wel?

2020 gaat niet de geschiedenisboeken in als een leuk jaar. We zitten al in november, maar het ziet er nog niet naar uit dat corona op oudejaarsnacht tijdens het oliebollen eten vaarwel wordt gezegd. Cafés zijn nu dicht, je kunt alleen nog maar afhalen bij restaurants; musea, theaters, bibliotheken en bioscopen mogen ook voorlopig geen publiek ontvangen. Nee, gezelliger wordt het er niet op. En nu mag je ook nog maar twee mensen bij je thuis uitnodigen. Wat kun je nog wel doen als student of jong volwassene, om het leuk te houden? Je kunt gaan zitten huilen, of je kunt je leven tijdelijk aanpassen. Hier zijn ideeën voor social distanced covid huisfeesten.


covid huisfeesten


Organiseer een online Pubquiz

Ben jij een lopende encyclopedie met een hoofd vol feiten? Organiseer een online pubquiz en kijk of je je vrienden kunt verslaan. Op de website ‘voordethuisblijvers’ staan leuke pubquizzen om je voor aan te melden, maar je kunt ook de app Myquiz gebruiken om er zelf eentje te ontwerpen. Myquiz kan gratis georganiseerd worden tot 50 deelnemers per quiz, dus ideaal voor een jaarclub of vereniging. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken.

De leukste DJ-livestreams voor covid huisfeesten

Dat we allemaal aan social distancing moeten doen betekent niet dat er in het weekend niet gedanst kan worden. Genoeg livestreamsessies van bekende DJs die jouw zaterdagavond kunnen opleuken. Ideale covid huisfeesten in volledige veiligheid! Kom met je huisgenoten in de feeststemming, of nodig je vrienden uit via Zoom, Houseparty of FaceTime en het is nét alsof je n de club staat. Kijk bijvoorbeeld op livesets.com.


covid huisfeesten


Bekijk een film op afstand en toch samen

Bioscopen dicht? Covid huisfeesten kun je ook organiseren door samen een film op afstand te kijken. Dit is niet alleen ideaal voor vrienden of familie, maar ook voor als je een leuk persoon op Tinder hebt leren kennen. Iedereen kent Netflix en nu kun je je favoriete films ook samen met anderen kijken. Een leuke manier om op afstand toch samen iets leuks te doen.

Netflix Party

Met Netflix Party deel je een film URL met je vrienden en familie, waarna je een chat venster beschikbaar hebt om tijdens de film of serie om te chatten.

Metastream

Metastream biedt ook de mogelijkheid om samen naar dezelfde films en series te kijken terwijl je met elkaar chat.

Scener

Wil je elkaar ook zien tijdens de film, dan kun je bij Scener ook videochatten. Niet alleen je favoriete film kijken, maar ook nog eens face-to-face met je beste vrienden en familie.