COVID-19. Vijf dingen die je kunt doen als je je huis niet uit mag

Met de globale COVID-19 epidemie is het slechts een kwestie van wachten tot ook in Nederland alles tijdelijk dichtgaat en je aan huis zit gekluisterd. Je colleges zijn waarschijnlijk inmiddels allemaal al opgeschort. Nu kun je dat beschouwen als een spontane vakantie, maar om te voorkomen dat het virus zich verspreid is het beter om je sociale bezigheden even van de agenda te schrappen en thuis te blijven. Niet zo gemakkelijk voor een student met normaal gesproken een druk sociaal leven! Hoe ga je je in hemelsnaam vermaken de komende dagen of zelfs weken, in tijden van een ‘lockdown‘?


COVID-19


1. Zet het nieuws uit

Zit je de hele dag thuis door landelijke COVID-19 maatregelen? Dan is het verleidelijk om toch nog met de buitenwereld in contact te blijven via sociale media. Prima natuurlijk, maar ben je wat angstig aangelegd, dan kun je maar beter niet elke 5 minuten je facebook of twitter gaan checken, want voorlopig staan die vol met nieuwsberichten over het coronavirus. Ideaal om paniek te saaien. Je zit toch al veilig thuis, dus je kunt net zo goed de tijd nemen voor wat anders en je op iets positiefs focusen. Blijf rustig en ga gewoon lekker wat voor jezelf doen. Check vooral het nieuws, maar geen 24 uur per dag.

2. Netflix series

Netflix zal zeker niet armer worden van deze pandemie. Iedereen zit voorlopig z’n favoriete series te kijken thuis en wie nog geen Netflix had, zal nu zeker een abonnement nemen. Aan huis gekluisterd? Lekker bingen op al die series waar iedereen het over heeft maar waar jij tot nu toe nog geen tijd voor had.


covid-19


3. Leer een instrument bespelen met Yousician

Staat er al heel lang een gitaar in de hoek, maar je kunt er eigenlijk nog niks mee? Kijk eens naar de app Yousician, waar je op een heel leuke manier een instrument naar keuze kan leren spelen, onder begeleiding van dit online lesprogramma. Je kunt het eerst zeven dagen gratis uitproberen, dus ideaal om daar gebruik van te maken als je toch thuis zit.

4. Lees een echt boek, geen facebook

Kijk, zo’n geval van COVID-19 quarantaine of ‘lockdown‘ is natuurlijk ideaal om lekker hard te gaan studeren. Je kunt ineens de hele dag in alle rust je studieboeken doornemen! Die tentamens straks worden een eitje. Daar heb je echter vast geen 12 uur per dag zin in, dus duik dan eens in een ander boek dat je al heel lang hebt willen lezen. Zet facebook uit, sla een echt boek open. Door te lezen kun je de hele wereld over reizen zonder in het vliegtuig te stappen, en heerlijk verdwijnen in je eigen wereldje, ver weg van alle drama die zich momenteel afspeelt in de media.

5. Grote voorjaarsschoonmaak

Ja, de hele dag lui op de bank Netflix kijken is heel aanlokkelijk natuurlijk. Maar zo’n verplichte week of weken thuis is ook een ideale gelegenheid om nou eindelijk eens je huis grondig te poetsen. Het is al bijna lente dus tijd voor die voorjaarsschoonmaak. Zit je met meerdere huisgenoten aan huis gekluisterd? Verdeel de taken, zet de muziek aan en de ramen open en ga met z’n allen even een paar uur aan de slag. Ruim de kasten uit, maak iedere hoekje schoon, stofzuig die lange gang eens een keer grondig en gooi alles weg wat je niet langer nodig hebt. Vier het naarna met een borrel en een gezellig Netflixavond.