Coronavirus lockdown? Tips voor online feestjes!

Het is een bizarre tijd met de coronavirus pandemie. Ineens wordt alles aan banden gelegd en wat eerst nog ‘gewoon’ een hevige griepepidemie leek is nu plotseling toch ernstiger en veel besmettelijker dan gedacht. Binnenblijven dus met z’n allen, om corona zo snel mogelijk de das om te doen. Voor de sociale feestbeesten onder ons betekent dit een hele omschakeling, dat binnenzitten en niet meer ’s avonds even gezellig een biertje drinken in de kroeg met je vrienden. Hoe kun je het toch gezellig en sociaal houden tijdens deze ‘lockdown’? Hier een aantal tips voor online feestjes via Zoom of andere video apps met split screen.


tips voor online feestjes


1. Organiseer een online DJ feest

Mis jij je wekelijkse dansavondje? Organiseer je eigen dansparty online! Wijs iemand aan als DJ, zet de volumeknop omhoog en hossen maar. Je kunt hier allerlei variaties op bedenken natuurlijk, van intiem huiskamerfeestje met je vriendenclub tot groter opgezet online feest met honderden mensen die je uitnodigt met een code via social media om in te loggen via Zoom. Swingen maar!


2. Zet online je wekelijks cursus voort

Dit is een leuk idee voor mensen die normaal gesproken wekelijks naar een cursus gaan (tekenen, talen, boekenclub, etc) en dat nu niet meer kunnen. Spreek bijvoorbeeld online af met je medestudenten van de tekencursus en werk zo verder aan je creaties, terwijl je ondertussen met elkaar kunt kletsen. Je kunt mekaar laten zien wat je maakt en zo feedback geven. Een ander idee is om iedereen elke week om een motiverende tekst of quote te vragen en daaruit één te kiezen als inspiratie voor je kunstwerk van die avond. Je kunt online ook je boekenclub voortzetten of onderling je Frans, Spaans of Chinees oefenen met je cursusgenoten.


3. Geef een concert op Facebook / Instagram Live

Ben je muzikant en heb je een bandje? Dan is het behoorlijk frustrerend dat je voorlopig niet samen kunt repeteren. Behalve dat je kunt proberen samen te repeteren via Zoom of Facebook Messenger, kun je ook alleen vanuit je slaapkamer gaan optreden. Toon je kunsten online in een Instagram of Facebook Live concert! Misschien speel je piano of gitaar en heb je een aantal liedjes geschreven die je graag wilt laten horen aan de wereld. Je hebt dit misschien al andere artiesten zien doen op Facebook, dus waarom jij niet ook? Zo heb je toch de buzz van het live spelen voor publiek en kun je lekker muziek blijven maken.


4. Organiseer een online ‘pub quiz’

Nog meer tips voor online feestjes nodig? Vul je koelkast met biertjes (de bar), zet een bak chips op tafel naast je laptop en nodig je vrienden uit voor een vrijdagavond pub quiz. Speel ieder voor zich of per team/studentenhuis. Kijk voor vragenvoorbeelden op sites zoals Quiz-vragen.net.


tips voor online feestjes


5. Daten via het scherm

We missen vast allemaal onze sociale contacten, het gezellig koffiedrinken, wijndrinken, lunchen of uit eten gaan met vrienden en bekenden. En dan hebben we het nog niet eens over het daten. Tinder anyone? Hoe date je in lockdown? Het daten lijkt voorlopig te zijn gereduceerd tot eerst eens ouderwets mekaar beter leren kennen via communiceren op afstand voordat je met elkaar onder het dekbed kruipt. Tja, heel Jane Austen inderdaad. Maar wie weet wat er voor mooie lockdown-relaties uit voortvloeien.