Checklijst voor het leukste bedrijfsuitje voor de kerst

Ben je degene die dit jaar het bedrijfsuitje of de kerstborrel moet organiseren op je werk? Of misschien binnen je studentenclub? Hoewel het op dit moment misschien nog ver weg voelt, is het geheim van een slick feestje, vroeg plannen en boeken. Wachten tot het laatste moment betekent dat je straks met z’n allen een kroket uit de muur staat te trekken onderweg naar de kroeg op de hoek. Dat kan jij beter. Hier een checklijst voor het leukste bedrijfsuitje voor de kerst.


leukste bedrijfsuitje kerst


Budget

Wanneer je een feest organiseert, wat voor feest dan ook, moet je eerst over een budget beschikken. Check dit dus vantevoren bij je leidinggevende of anderen die hiermee te maken hebben. Wat mag je uitgeven? Hoeveel in totaal en hoeveel per persoon? Moeten mensen ook zelf nog een brijdrage leveren? Bedenk ook wat de criteria zijn voor je kerstuitje. Wil je een echt coole locatie vinden of liever geld uitgeven aan goede kwaliteit eten en drinken?

Leg de datum vast

December is voor iedereen druk met feesten en bijeenkomsten, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de datum voor je werkuitje snel hebt vastgelegd. Veelvoorkomende tijden om uitjes te organiseren zijn donderdag of vrijdag, maar het kan natuurlijk ook op een andere dag, dat hangt af van de baas en hoe erg die het vindt als zijn personeel de volgende dag met een kater op kantoor verschijnt… In dat geval, zorg voor voldoende koffie en croissantjes om de volgende ochtend goed te beginnen!


bedrijfsuitje kerst


De locatie

Het kiezen van een geschikt cafe of restaurant op een geschikte locatie is erg belangrijk. Bedenk opnieuw goed wat de belangrijkste vereisten zijn: hoe groot is de groep, wat zijn de activiteiten en wat kun je er eten en drinken en voor welke prijs. En voor wat voor bedrijf werk je, wat vinden je collega’s leuk? Dat jij nou net dat superhippe en Instagrammable restaurantje een perfecte locatie vindt betekent niet dat de rest van je team daar ook de hele avond gezellig wil zitten. Google eens ‘bijzondere locaties bedrijfsuitje‘ in jouw stad. Wie weet wat je vindt! En kijk ook eens naar locaties waar je je eigen draai kunt geven aan het feest, door middel van een thema, een buffet, een DJ of andere activiteiten.

Eten en drinken

Hoewel we allemaal dol zijn op een stevig kerstdiner en een glühwein … of vier, is het soms beter om dit voor eerste kerstdag te bewaren en een breder scala aan opties te verkennen dat iedereen waardeert. Je zou kunnen kijken naar een verzorgd diner in een sjiek restaurant als je denkt dat je collega’s dat appreciëren (en als dit past binnen het budget), of organiseer voor een grotere groep een zaaltje met een foodtruck of een team dat de mensen van hapjes en prosecco voorziet, terwijl een DJ voor een feestelijke sfeer zorgt. Op die manier kan iedereen kletsen, eten, drinken en dansen.


bedrijfsuitje kerst


Activiteiten

Voordat je collega’s allemaal lallend op de dansvloer staan, is het een idee om het feest op gang te brengen met wat spelletjes of andere activiteiten. Denk aan het organiseren van een photobooth met gekke verkleeddingen of het beschikbaar stellen van mini-games zoals darts of bierpong op de locatie om het ijs te breken en mensen te laten lachen. Dat is immers het belangrijkste doel van het bedrijfsuitje voor de kerst: een gezellige tijd hebben samen als team, weg van kantoor.