Budgettips voor de arme student: kado’s

Het overkomt je nou altijd: je zit op kamers en het is het einde van de maand. Dan zie je ineens op de kalender of op Facebook dat een van je beste vriendinnen jarig is deze week. Je hebt eigenlijk geen geld voor kadootjes, maar met lege handen aankomen is ook zoiets. Wat kun je doen? Op de blog van kamer.nl vandaag vijf budgettips voor de arme student.


budgettips student


1. Maak een tegoedbon voor een etentje

Eén van onze budgettips voor het geven van verjaardagskado’s is om een tegoedbon te maken. Dat kan voor vanalles zijn, maar het is zeker leuk om een diner kado te geven. Op deze manier hoef je niet nu al geld uit te geven, maar beloof je je jarige vriendin lekker voor haar te gaan koken in de nabije toekomst. Koop een mooie kaart en schrijf daarin wat je aanbiedt of, als je creatief bent, ontwerp zelf een tegoedbon op canva. Doe de kaart of bon op een goedkoop flesje wijn en jij kan naar je feestje.

2. Maak een fotogeschenk

Op sites zoals Poster XXL kun je voor niet al teveel geld leuke dingen maken met eigen foto’s, zoals kalenders of een koffiemok. Leuk en persoonlijk om te geven aan iemand waarmee je bijvoorbeeld ieder jaar mee op vakantie gaat, om zo de mooiste herinneringen nog eens aan op te halen.


budgettips studenten


3. Koop een bon op Groupon

Groupon staat altijd tjokvol met aanbiedingen en kortingen voor vanalles en nog wat. Perfect om originele kado’s en arrangementen op te vinden voor weinig geld. Leuk om een goedkoop spa-uitje te boeken voor twee personen of een nieuw restaurant uit te proberen voor de halve prijs. Er staan ook veel producten op voor sterk verlaagde prijzen, zoals huidverzorgingsproducten of electronische gadgets. Er staat vast iets tussen wat binnen je budget valt. Op deze site zijn ook online coupons voor diverse winkels te vinden.

4. Koop iets duurders gezamenlijk met vrienden

Wees eerlijk, je bent echt niet de enige die met weinig geld moet zien rond te komen. Elke student kan wel wat budgettips gebruiken. Stel aan je studievrienden voor om gezamenlijk iets te kopen voor je jarige vriend of vriendin. Zo kun je toch met een leuk kado aankomen zonder dat het jou of je vrienden enorm veel geld kost. Kijk bijvoorbeeld op Groupon voor de wat duurdere arrangementen die je in je eentje niet zou kunnen betalen, maar ineens betaalbaar zijn wanneer je het geld bij elkaar legt. Of geef een abonnement op een tijdschrift (of de sportschool?) met z’n allen.

5. Maak zelf iets

Ben je een knutselaar? Maak je prachtige sieraden? Schilder je of maak je mooie portretfoto’s? Als je zelf prachtige dingen creëert, dan ben jij de perfecte persoon om iets van jezelf te geven. Je kunt dit eventueel ook weer in een tegoedbon omzetten en de jarige iets laten uitkiezen uit je collectie.