Beste studie apps voor colleges, scripties en tentamens

Er is tegenwoordig een app voor bijna alles. Dit kan het leven van de student eenvoudiger, goedkoper, veiliger en leuker maken. Vandaag krijg je van ons tips voor de beste studie apps. Apps die je kunnen helpen bij het maken van aantekeningen tijdens colleges, het plannen van je tijd, het voorbereiden op tentamens en het schrijven van scripties.


beste studie apps


1. Hoorcollege apps

Tot voor kort moest je tijdens een hoorcollege razendsnel krabbelen op een blocnote, om maar geen belangrijke informatie te missen. Toen kwam technologie, en nu zijn apps om lezingen vast te leggen een realiteit. Met de nieuwste college opname apps kun je nu eenvoudig thuis de les terug luisteren.

SoundNote (iOS) is een populaire app voor het vastleggen van lezingen voor iPad-gebruikers, die fungeert als een kladblok en audiorecorder, zodat je een volledige lezing in zowel visuele als audiovorm kunt opslaan. Als je een whiteboard wilt vastleggen, kun je met Office Lens een whiteboard fotograferen. Deze afbeelding kun je vervolgens naar een PDF-, Word- of PowerPoint-bestand converteren en alle gegevens opslaan via OneNote of OneDrive voor studiedoeleinden.

Anders dan SoundNote bevatten andere apps voor het vastleggen van spraak van goede kwaliteit Notes Plus (iOS) en gratis audiomemo’s – The Voice Recorder (iOS).


2. Tentamen apps

De studie-app is big business tegenwoordig. De technologie heeft bereikt wat we nooit voor mogelijk hadden gehouden: je kunt plezier hebben in het studeren voor tentamens.

Als je een liefhebber van een flashcard bent, kun je StudyBlue kunnen overwegen, een studentenapp die je cursusinformatie gebruikt om een ​​selectie kaartensets te maken voor een gerelateerd tentamen. Je kunt ook hun eigen flashcards maken en jezelf testen.

Een andere handige studie app is GoConqr, die middelen biedt om voor je studie grafieken, mindmaps, flashcards, notities en quizzen te maken. Je kunt binnen deze app ook samenwerken met vrienden, klasgenoten of studenten van over de hele wereld. Een andere optie is Exam Countdown (iOS), die de dagen aftelt tot elk van je examens.


Studiegewoonten voor topprestaties


3. Studieplanner apps

Organisatie is de sleutel tot succes en apps voor welzijn en studieplanning worden steeds populairder. Naast het besparen op papier sturen veel planning apps ook herinneringen en meldingen rechtstreeks naar je telefoon of laptop.

De beste studie apps in deze categorie zijn onder meer TimeTable(Android), een app met een scherpe en duidelijke interface waarmee je je tijdschema eenvoudig kunt organiseren. Voor meer bekende apps voor studenten, kun je kiezen voor die met een meer traditionele lay-out in spreadsheetstijl, zoals Class Timetable (iOS).


4. Bibliografie apps

In het schrijven van een flinke bibliografie voor een artikel, paper of scriptie gaat veel tijd zitten. Het kost veel moeite om ervoor te zorgen dat je alle informatie op de juiste plaats in het juiste formaat hebt opgenomen. EasyBib is een een van de beste studie apps hiervoor, die een academische referentie creëert voor elk boek, eenvoudigweg door een scan te gebruiken van de streepjescode van het boek. Of type gewoon de titel van het boek, en voila, daar heb je jouw professionele referentie!