Acht handige hacks met papierklemmen in de keuken

Als student moet je een beetje handig met je geld omgaan en kun je niet steeds geld uitgeven aan allerlei gadgets. Toch kun je met alledaagse dingen leuke hacks bedenken. Papierklemmen bijvoorbeeld, zijn te vinden in elk kantoor of werkruimte. In hun basisgebruik zijn ze natuurlijk handig bij het organiseren en bij elkaar houden van documenten. Toch zijn deze clips te gebruiken voor zoveel meer dingen. Naarmate meer en meer van onze documenten digitaal worden bewaard, lijken papierklemmen bovendien niet meer zo nuttig als ze ooit waren. Wat kun je allemaal nog meer doen met papierklemmen, of ‘binder clips’? Hier zijn acht handige hacks met papierklemmen om uit te proberen. Ken jij er nog meer?


hacks met papierklemmen

1. Organiseer je vriezer met papierklemmen

Gebruik papierklemmen in de vriezer om je zakken bevroren groenten en fruit op te hangen die al open maar nog niet volledig zijn opgebruikt. Door ze naast elkaar op te hangen, houd je een hoop ruimte over. Overzichtelijk en opgeruimd!

papierklemmen hacks

Gebruik papierklemmen om je zakken bevroren fruit of groente mee op te hangen aan de rekken.

 

2. Help keukensponzen drogen met papierklemmen

Vaak worden keukensponzen achtergelaten op smerige aanrechtbladen. Houd sponzen droog en hygiƫnisch door een papierklem te gebruiken om de spons rechtop te houden. Zo droogt hij sneller en houdt je de bacteriƫn op afstand.

papierklemmen hacks

3. Hacks met papierklemmen: stapel je bierflesjes in de koelkast

Het is altijd moeilijk om glazen flessen in de koelkast te leggen. Voorkom dat je bierflessen rond gaan rollen door simpelweg een papierklem te gebruiken. Stapelen maar!

papierklemmen hacks

4. Houdt je chips vers met papierklemmen

Raakt die zak chips niet helemaal op? Gebruik een papierklem om de zak dicht te houden. Uiteraard ook toepasbaar op zakken rijst, pasta en ander ‘droogvoer’ in je voorraadkast. Zo houd je je eten vers en komt er bovendien geen ongedierte bij, mocht je daar last van hebben.

5. Houd je tafelkleed op tafel met papierklemmen

Tafelkleden hebben geen schijn van kans tegen de wind. Organiseer je een tuinfeest of een barbecue? Gebruik dan papierklemmen om het om het tafelkleed op zijn plaats te houden. Zwarte klemmen een beetje saai? Koop ze in gezellige kleurtjes of beplak ze met washi-tape.

papierklemmen hacks

6. Houd de vuilniszak op z’n plaats

Altijd irritant wanneer de vuilniszak onder z’n gewicht losraakt van de rand en er vervolgens etensresten naast de zak terechtkomen. Met een paar papierklemmen verdwijnt dit probleem als sneeuw voor de zon!

papierklemmen tips

 

7. Verander een normale papierklem in een magneet

Als je een magneet aan je papierklem bevestigt, kunnen deze superhandig zijn als koelkast magneet! Klem er een bericht in voor je huisgenoten of zelfs decoreer je koelkast met een wisselende collectie aan kaartjes en foto’s.

papierklem koelkastmagneet

8. Houd je kookboek open met papierklemmen

Sta je lekker te koken, handen vol met bloem, saus of gehakt, valt je boek dicht. Gek word je ervan! Papierklemmen zijn ideaal voor het openhouden van kookboeken. Probeer deze handige oplossing de volgende keer als je dat diner voor vrienden staat te maken.

papierklemmen tips