6 hacks om jouw tentamenweek door te komen

We kennen het allemaal: de tentamenweek… Twee weken lang buffelen met de goede hoop op voldoendes. Deze 6 tips gaan je helpen beter door jouw tentamen weken te komen.

 1. Braincaps boost & night
  Braincaps heeft twee verschillende capsules. Een is om je concentratie een boost te geven zodat je extra concentratie hebt. De night variant is juist voor het tegenovergestelde effect zodat je een goede nachtrust kan krijgen. Deze zijn hier te bestellen.
 2. Mealprep
  Het is juist in een drukke periode als je tentamen week belangrijk dat je gezond eet. Wanneer je al je avond maaltijden van te voren bedenkt, inkoopt en voorbereid zal je meer tijd overhouden om te studeren.
 3. Plan vooruit
  Plan van te voren al de twee weken van de tentamens niks in. Op die manier kom je er niet achter dat je het weekend voor je belangrijkste tentamen een feestje gepland hebt. Zorg dat je geen verplichtingen hebt en dat iedereen weet dat je tentamens hebt die weken.
 4. Sporten
  Het klinkt afgezaagd maar sporten levert energie op, werkt tegen stress en geeft rust aan je hersenen. Dit zijn drie dingen die je absoluut kan gebruiken tijdens je tentamen weken dus gun jezelf dat uurtje op een dag waar je niet bezig hoeft met de studiestof.
 5. Slapen
  Het klinkt zo makkelijk, genoeg slapen, toch is het iets wat er vaak bij in schiet tijdens de tentamen weken. Weet hoe veel slaap jij nodig bent, wanneer dit 8 uur is, pak dan ook je 8 uur slaap. Zorg dat je wakker bent op de meest productieve tijdstip. Is dit voor jou de ochtend ga dan vroeg slapen en sta vroeg op of juist andersom wanneer je een echte avondmens bent.
 6. Water drinken
  Als laatste is genoeg water drinken zeker een goeie tip. Blijf gehydrateerd op die manier maak je de kans op hoofdpijn kleiner. Plus het is ook nog eens gezonder!