5 x snel ontbijt uit een mok

Het was laat gisteravond, je les begint om half tien en je draait je liever nog even om. Geef het maar toe, ontbijten schiet er geregeld bij in. Maar op een lege maag naar college, dat studeert niet lekker. En elke dag een broodje kopen onderweg is niet goed voor de portemonnee. Dat kun je beter!

Hier onze geniale vondsten deze week. Vijf keer een lekker warm ontbijt uit een mok, klaar binnen vijf minuten. Je hebt er wel een magnetron voor nodig!


Roereitje uit de magnetron

Mocht je van een eitje houden in de ochtend, probeer dan eens dit roerei recept voor in de magnetron. Kost maar 90 seconden en je hoeft geen pan af te wassen. Hoe? Vet een mok in met wat olie, breek er twee eieren in, voeg wat geraspte kaas toe een een scheutje melk. Plaats de mok in de magnetron op 900w voor 45 seconden. Even roeren. Dan nog een keer 45 seconden hetzelfde. Roer nogmaals en check of alles gaar is. Eet smakelijk.


90 second microwave scrambled egg


Pannenkoek in een mok

Je gelooft het niet, maar je kunt zelfs pannenkoeken bakken in een mok, in de magnetron. Klaar? Gaan we:

  • 3 eetlepels bloem
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels ahornsiroop (of honing of agavesiroop)
  • 1 eetlepel milk
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel blauwe bessen, uit de vriezer of vers

Mix alle ingrediënten behalve de bessen in een mok, totdat het egaal is en er geen klonten meer te zien zijn. Roer de blauwe bessen erdoor. Plaats in de magnetron voor ongeveer 1 minuut bij 1200w of totdat de top hard is. Als je magnetron op een lagere stand staat, doe hem er dan iets langer in. Giet er een scheutje ahornsiroopoverheen and nog een handje bessen.

pannenkoek uit de magnetron


Espresso cake in een mok

Koffie en cake in één, en klaar binnen vijf minuten, wat wil je nog meer. Niet het gezondste ontbijt, maar ongetwijfeld lekker. Ook een goed idee als toetje of tussendoor uiteraard. Maak direct een huisgenoot blij en maak er twee. Voor twee mokken heb je nodig:

  • 4 eetlepels zonnebloemmolie
  • 2 eetlepels melk
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 4 eetlepels suiker

Mix olie, melk, oploskoffie and ei in een kom of kan. Als het een egaal geheel is, voeg je het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe en roer je opnieuw tot de mix behoorlijk dik is en er geen meelklontjes meer te zien zijn. Verdeel de mix over twee grote mokken. Zet elke mok 2 minuten in de magnetron op 800w. Laat even afkoelen.

5-minute-espresso-microwave-mug-cake


Bananenmuffin in een mok

  • 1 eetlepel gesmolten boter of neutrale olie
  • 1 ei, een klein beetje losgeklopt
  • 1 eetlepel melk
  • 1 rijpe banaan, geprakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • ½ theelepel bakpoeder

Mix boter, ei en melk in een grote mok en roer tot een luchtige mix. Voeg de geprakte banaan toe en blijf roeren met een vork tot alles gecombineerd is. Voeg daarna de bloem, de suiker en het bakpoeder toe en roer alles tot een glad geheel. Zet de mok 1 minuut in de magnetron, op gemiddelde stand. De muffin moet gerezen zijn en nog een beetje zacht in het midden. Als je hem iets beter gaar wilt hebben, zet hem er dan nog even tien extra seconden in.


Havermoutontbijt in een mok

Havermout is altijd een goede start ’s ochtends. Dit magnetronontbijtje is supersimpel.

  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 35g havermout
  • 3-4 eetlepels melk
  • 1 ei

Doe de siroop als eerste in de mok. Mix havermout, melk en ei in een kannetje en giet dat in de mok over de siroop. Zet 1 minuut in de magnetron op 800w en klaar. Ook lekker met een scheut yogurt.

havermout uit de magnetron