4 hacks om jouw studentenkamer te upgraden

banner

Vandaag hebben wij speciaal voor jou vier tips die makkelijk toe te passen zijn om jouw studentenkamer een flinke upgrade te geven.

  1. Maak een Gallery wall

Een gallery wall is de perfecte manier om een muur op te fleuren. Je kan verschillende dingen toevoegen zoals prints, foto’s of juist iets heel anders. Het hoeft niet veel geld of moeite te kosten. Je kan lijstjes overal kopen zoals tweedehands en prints kan je of op etsy kopen en zelf uitprinten. Wanneer je niet in jouw muur wilt boren kan je altijd nog powerstrips gebruiken van tesa. Dan kan je alles zo ophangen!

  1. Maak gebruik van planten of bloemen

Het kost iets meer maar het effect is ook groot. Breng iets levends in jouw kamer! Planten geven naast een boost aan je kamer ook nog eens een boost aan jouw lucht. Vaak hoofdpijn of vermoeid? Misschien is de lucht in jouw kamer gewoon niet zo top…. Er staan dus gewoon planten die de lucht in hun omgeving zuiveren.

  1. Zorg dat alles een eigen plek heeft

Zorg dat het netjes is en makkelijk netjes te houden is. Dit lukt het makkelijkst wanneer alles een plekje heeft. Wanneer dit logisch is, leg jij het waarschijnlijk al automatisch op de plek waar het hoort! Mocht je nou toch een sloddervos zijn van nature (no blame here) heb je het nu binnen no time opgeruimd.

  1. Less is more

Misschien wel de moeilijkste tip om uitvoeren, zeker onder ons verzamelaars. Het is alleen wel echt zo, waarschijnlijk ben jij lang niet alles nodig wat op jouw kamer ligt. Wees even extra kritisch, wat gebruik jij nu echt op een dagelijkse basis? Zorg er voor dat je die spullen er echt heb liggen. Dit geldt ook voor meubels, hoe ”minder” meubels hoe ruimer de ruimte lijkt. Kortom wees kritisch en sleep desnoods eens in de zoveel tijd spullen heen en weer van jouw ouderlijk huis.