Welke planten in je studentenhuis? Deze drie overleven het!

Een paar mooie groene planten in je studentenhuis kunnen de boel goed opfleuren. Er zijn er bovendien genoeg planten die ook nog heel gezond zijn om in je leefomgeving neer te zetten. Meer zuurstof, luchtzuiverend, noem maar op. Maar met een druk leven schiet dat water geven er weleens bij in. Welke planten zijn het beste voor jouw leefstijl en je studentenhuis? Hier zijn onze suggesties.


planten in je studentenhuis


1. Aloe Vera: je EHBO plant

De aloë vera-plant is een gemakkelijke, aantrekkelijke vetplant die de ideale huisgenoot vormt voor de student. Aloë vera-planten zijn ook nuttig, omdat het sap van hun bladeren kan worden gebruikt om pijn van schaafwonden en brandwonden te verlichten wanneer het ter plekke op de huid wordt aangebracht. Een goede plant om in de keuken te zetten dus, zodat je snel een stukje blad af kunt breken om te gebruiken als er EHBO nodig is. Deze bikkel overleeft bijna alles, óók in handen van vergeetachtige watergevers. Het is ook een ideale plant om te delen met vrienden. De aloë vera produceert namelijk babyplantjes, die je makkelijk weer kunt stekken en in een leuk klein bloempotje kado kunt geven. Bewaar de aloë vera-plant in een pot in de buurt het raam, maar vermijd direct, fel zonlicht dat de punten van de bladeren kan uitdrogen.


aloe vera

Aloe Vera


2. Sanseviera: voor meer zuurstof in huis

Sansevierias (of vrouwentong) behoren tot de makkelijkste planten die je kunt vinden. Of het nu binnenshuis of op je balkon is, deze stekelige, stoere kamerplanten kunnen bijna alles aan. Ze zijn gemakkelijk, maar er zijn een paar dingen die je moet weten. Allereerst: geef ze niet teveel water (moet lukken, toch?). Zorg ervoor dat de grond bijna volledig droog is voordat je er opnieuw met de gieter bijlangs gaat. Geef je sansevieras elke 2-6 weken water, afhankelijk van de temperatuur, lichtniveaus en vochtigheid van je huis. Dus als je veel reist of de neiging hebt om planten te negeren, is dit een perfecte kamerplant. Zet ze op een lichte plek, maar net als bij de aloe vera, pas op met fel, direct zonlicht.


sanseviera

Sanseviera


3. De graslelie: luchtverfrisser

De graslelie is de absolute favoriet onder planten in je studentenhuis. Hij vergeeft het je als je een paar keer vergeet om water te geven en is makkelijk te vermeerderen. Een keertje aanschaffen, eindeloos plezier. Deze luchtverfrisser houdt je longen bovendien mooi schoon. Wil je er echt goed voor zorgen? Geef ’m dan twee keer per week een slokje water en eens per week een sproeibeurt. Laat de planten echter niet te vochtig worden, wat dat kan leiden tot wortelrot. Zet deze plant op een lichte plek, uit direct zonlicht.


graslelie stekken