• Home >
  • Blog >
  • Studentenbaantjes: van hondenuitlater tot privéchauffeur

Studentenbaantjes: van hondenuitlater tot privéchauffeur

26 januari 2020

De meeste studenten zoeken tijdens hun studie een bijbaantje. Om geld te verdienen, maar ook om werkervaring op te doen. Uitzendwerk is er meestal wel te vinden, maar vaak zijn dit niet de leukste baantjes. Voor je het weet zit je huilend van ellende in een callcenter of sta je als een zombie aan de lopende band cake in te pakken. Wat kun je nog meer gaan doen? Wij hebben vandaag wat andere opties voor je op een rij gezet, waar je misschien ook eens onderzoek naar kunt gaan doen. Even 'out of the box' denken en wie weet verdien jij binnenkort op jouw eigen manier, in jouw eigen tijd, een zakcentje bij.
studentenbaantjes

1. Hondenuitlater of kattenoppas

Ben jij een dierenvriend? Veel mensen hebben hulp nodig bij de verzorging van hun huisdier en daar kun jij prima op inspelen! Werkende mensen zijn vaak op zoek naar iemand die overdag hun hond kan uitlaten. Ook zijn er genoeg mensen te vinden die in het weekend of in de vakantie een oppas nodig hebben voor hun kat of konijn. Dan ga je bij hen thuis het dier verzorgen, of misschien (als dat tot de mogelijkheden behoort) kun je het huisdier laten logeren in jouw eigen huis. Hoe je zulk werk vindt? Hang een briefje op in de supermarkt of het buurthuis of meld je aan op diverse websites zoals huisdierenoppas.nl die oppassers en diereneigenaren met elkaar in contact brengen.

2. Geef bijles aan scholieren

Heb jij iets waarin je uitblinkt? Help andere studenten door het geven van bijles. Dit hoeft niet school gerelateerd te zijn, maar je kunt ook les gaan geven bij een sportvereniging in de buurt. Een leuke bijbaan waaruit je veel voldoening haalt. Het is een goede manier om je werkervaring op te bouwen in het lesgeven, maar ook om jouw kennis over te brengen aan iemand die dat nodig heeft. Jongere kinderen zullen veelal bijles nodig hebben in het weekend of na schooltijd. Voor overige leerlingen kan dit misschien ook tussen de middag of op andere vrije uren. Voor het geven van privébijles kun je ongeveer 15 euro per uur vragen, afhankelijk van het niveau en hoe veeleisend het werk is.

3. Kinderoppas of nanny

Ben jij dol op kinderen? Dan is er altijd wel een gezin te vinden in jouw stad die oppas nodig heeft. Een goede, betrouwbare oppas is lastig te vinden en voordat je het weet pas jij op het kroost van de hele vriendenkring van jouw werkgever. Als je geluk hebt, is het in de avonduren en liggen de kids al lang en breed in bed. Kun jij in alle rust studeren en je krijgt er nog betaald voor ook.

studentchauffeur


4. Word studentchauffeur

Via website als www.werkenbijstudentchauffeur.nl kun je je aanmelden als privéchauffeur voor zakenmensen of bijvoorbeeld mensen die vanwege een blessure niet zelf kunnen autorijden. Je moet hiervoor twee jaar je rijbewijs hebben, student HBO, WO zijn of tijdelijk een tussenjaar hebben.
 

Gerelateerde berichten