Kleine keukens slim inrichten? Zo doe je dat!

Of je nou in een studentenhuis woont en de keuken deelt, of je woont in een piepklein appartementje, kleine keukens inrichten is lastig. Als je woonkamer ook al niet zo groot is, dan wil je toch graag een plek hebben waar je kunt zitten eten. Elke dag met een bord op schoot is toch niet ideaal op de lange termijn. Hoe kun je in een kleine keuken toch een gezellige eetplek creëren, zonder dat het vol en rommelig lijkt?


kleine keukens inrichten


Slimme en stijlvolle opbergtips voor kleine keukens

1. Heb je echt 25 kommen nodig? Beperk je keukengerei tot het absolute minimum en je zult verrast zijn hoeveel ruimte je eigenlijk hebt. Een beetje meer minimalistisch leven is niet alleen nodig in een kleine keuken, het staat ook opgeruimder.

2. Als je planken ophangt in de keuken, wilt je niet dat ze er rommelig uitzien. Plaats kommen en mokken op kleur zodat alles samenhangend aanvoelt.

3. Gebruik letterlijk elk klein oppervlak, zelfs welke niet functioneel lijken. Hang bijvoorbeeld een staaf met haken onder de planken boven het aanrecht om mokken en kookgerei op te hangen. Nog een klein beetje ruimte open tussen het aanrecht en de koelkast? Koop een opbergrek op wielen, dat je er precies tussen kunt parkeren.


kleine keukens


4. Hang alles aan de muur! Grote pannen kunnen veel ruimte innemen in kleine keukens, dus installeer een industrieel pottenrek op een lege muur. Functioneel en stijlvol, vooral als je er ook wat hangplanten tussenhangt.


kleine keukens

 


Creëer een mini-eettafel met hoge krukken

Toch echt geen plaats voor een tafel in de keuken? Kijk dan of je in een vergeten hoekje een plank aan de muur kan monteren op barhoogte, waaronder je twee krukken kunt plaatsen. Zo kun je toch ’s ochtends nog even snel ontbijten of koffiedrinken.


kleine keukens

Je hebt echt niet veel ruimte nodig om een ontbijthoekje te creëren. Een simpele plank aan de muur met twee krukken ziet er leuk uit en je kunt hier ’s ochtends prima een bakje muesli wegwerken.


Heb je iets meer ruimte, plaats dan een hogere, kleine tafel langs de wand met twee of drie krukken. Zo heb je ook een mini eetplek, waar je toch met z’n tweeën kan eten.

kleine keukens

kleine keukens