De vijf voordelen van een studio huren

Simpeler leven, met minder spullen, in een eenvoudig te onderhouden ruimte, die ook nog eens betaalbaar is. De behoefte aan een vereenvoudigde, minimalistische levensstijl groeit onder studenten en jong volwassenen. Drukke sociale levens, een fulltime baan of studie, vaak op pad zijn; dat kan best overweldigend zijn. Steeds meer jongvolwassenen kiezen er daarom voor om in een studio appartement te gaan wonen. Wat zijn de voordelen van een studio huren?


studio appartement amsterdam


Je bespaart geld

Dit is de meest voor de hand liggende en de belangrijkste reden waarom sommige huurders voor een studio-appartement kiezen. Het is gemakkelijker om de kosten van gas en elektra laag te houden wanneer je in een studio woont dan in een appartement met één of meerdere slaapkamers. Nog een bonus? Het inrichten van een studio-appartement is eenvoudig in vergelijking met grotere ruimtes. Je hebt nu eenmaal minder meubels nodig. Soms zijn studio-appartementen zelfs al gemeubileerd.

Je hebt geen huisgenoten

Dit kan je als voordeel of nadeel zien, afhankelijk van hoe graag je alleen bent. Het niet hebben van de sociale druk en verplichtingen van het hebben van een huisgenoot kan echter prettig zijn. Je hoeft je niet te ergeren aan andermans rommel of afwas, je hoeft de kosten niet te delen of rekening te houden met de leefgewoonten van de ander. Met een eigen keuken, toilet en badkamer, ben jij je eigen baas. Je kunt zo humeurig zijn als je wilt, de hele nacht opblijven als je dat wilt, decoreren zoals je wilt, eten wat je maar wilt. Het leven zonder huisgenoten kan een verademing zijn voor sommigen en het hebben van een studio-appartement is een betaalbare optie.


studio appartement te huur amsterdam


Sneller klaar met opruimen in een studio appartement

Als jongvolwassene ben je meestal druk met studie, werk, sporten of uitgaan, dus hoe eenvoudiger je levensstijl, hoe beter. Als je minder ruimte hebt om in te richten, heb je ook oppervlakte om schoon te maken. Met weinig vierkante meters ben je zo klaar met stofzuigen en dweilen, en als je een beetje praktisch inricht, heb je alle rondslingerende dingen zo aan de kant.

Studio’s kun je leuk inrichten

Minimalisme is in. Als je minder ruimte en minder spullen hebt, ga je waarschijnlijk slimmer en creatiever om met de inrichting en indeling. Veel huurders van een studio appartement bedenken stijlvolle en praktische oplossingen om hun studio’s gezellig en comfortabel te maken. Wonen in een studio dwingt je om prioriteit te geven aan wat je echt nodig hebt en belangrijk vindt, zodat je te veel spullen en rommel buiten de deur houdt.

Betere locatie

Als student zul je waarschijnlijk meer tijd buiten je appartement doorbrengen dan erin. Studio’s zijn daarom ideaal voor iemand die veel weg is. Zo heb je je eigen zelfstandige woonruimte, met je eigen voordeur, en toch vaak gelegen op ideale locaties, dicht bij het uitgaansleven en andere stedelijke activiteiten. Veel studio’s liggen in het centrum van een stad, zoals deze studio’s te huur in Amsterdam. Rotterdam heeft ook veel studio’s te huur op goede locaties.