De populairste landen voor (tijdelijk) werken in het buitenland

Omdat steeds meer bedrijven open staan ​​voor externe werknemers, wordt werken in het buitenland steeds eenvoudiger. Waar je ook bent in je carriere, de ervaringen in het buitenland zullen zeer divers zijn. Of je nou een tijdje in een restaurant wilt werken terwijl je reist door Australië of heel graag stage wilt lopen bij een financieel bedrijf in Londen, er is keuze genoeg, als je maar goed rondkijkt en openstaat voor nieuwe werkervaring. Anno 2019 is het bovendien niet meer zo moeilijk om in het buitenland te gaan werken. Kosten van vluchten nemen af en het verkrijgen van werkvisa is gemakkelijker. Hier een aantal populaire en minder voor de hand liggende landen om te gaan werken, als onderdeel van een jaar reizen of voor langere termijn.


werken in het buitenland


1. Zuid-Korea

Als de op twee na grootste economie van Azië staat Zuid-Korea bovenaan de lijst als een van de beste plaatsen voor werken in het buitenland. Er is een grote verscheidenheid aan banen te vinden in Zuid-Korea. Vanwege een sterke vraag om de Engelse taal te leren en de voordelen en financiering van de overheid voor degenen die in Korea als docent werken, is Engels lesgeven een zeer populaire keuze.

2. Spanje

De competitie voor goedbetaalde banen in Spanje is hevig, dus Spaans spreken is een must. Als je in Spanje wilt werken, dat consequent de lijst met beste plaatsen voor werken in het buitenland bovenaan staat, zal vloeiend Spaans eenorm helpen in de strijd tegen veel hooggekwalificeerde Spaanse afgestudeerden. Mocht je nog geen vloeiend Spaans spreken maar toch een baan wilt in Spanje, dan kun je vaak wel werk vinden in het lesgeven in het Engels (zeker als je een TEFL certificaat hebt en al wat ervaring), kinderopvang of werken in het toerisme.

3. Italië

Als je geen vloeiend Italiaans spreekt, zijn banen in de toeristische sector of Engels les je beste keuze. Andere mogelijkheden zijn kinderopvang, zoals werken als een Au Pair en helpen bij het begeleiden van zomerkampen. Als je Italiaans spreekt, kun je solliciteren op professionele banen in het bedrijfsleven, de export van landbouwproducten en of in de mode, maar hier moet je uiteraard rekening houden met behoorlijke competitie van andere baanzoekenden.

4. Australië

Australië is een van de beste plekken voor werken in het buitenland voor kortlopende banen en populair voor jongeren die er een jaartje tussenuit willen. De meesten vinden banen in de service- of horecabranche of zoeken werk via agentschappen die mensen aan kortlopende banen in Australië helpen. Als je enige achtergrond in de service-industrie hebt, kun je al snel werken als gids, barman, schoonmaker of restaurantpersoneel. Seizoenarbeid voor de landbouw is ook erg populair bij tijdelijke werkzoekenden. Hoewel het geen gemakkelijk werk zal zijn, zijn veel vacatures op het platteland inclusief kost en inwoning.

5 Groot-Brittanië

Groot-Brittanië is een andere zeer populaire bestemmingslandbestemming en tijdelijke banen zijn er genoeg te vinden, of je nou in Engeland zit of helemaal in het noorden in Schotland. Engelse taalvaardigheid is een basisvoorwaarde voor bijna elke baan in Engeland. Populaire banen vind je vooral in de horeca en kinderopvang, maar er zijn ook prima, en beter betaalde, banen te vinden in de professionele sector, als je maar rondkijkt.


werken in het buitenland


6. Frankrijk

Er zijn mogelijkheden om in Frankrijk te werken als leraar, au pair of op een wijngaard, maar deze banen duren zelden langer dan een jaar. In grote steden zoals Parijs zijn zakelijke banen ideaal om de Franse cultuur te leren kennen en kwalitatief goede werkervaring op te doen. Natuurlijk brengt het werken in Frankrijk ook veel kansen met zich mee op het gebied van horeca, zoals restaurants en hotels.

7. Canada

Er zijn tijdelijke en professionele banen in Canada voor buitenlanders van alle vaardigheden. Werken in Canada is ook ideaal omdat de levensstandaard hoog is en de kosten van levensonderhoud relatief betaalbaar zijn. Als je TEFL- of TESOL-certificering hebt, zijn er mogelijkheden om Engelse les te geven in de grote metrogebieden van Toronto en Vancouver. Media banen in Toronto zijn ook gemakkelijk te vinden, dankzij de bloeiende telecommunicatie- en filmindustrie. Winterresorts bieden seizoensgebonden banen in restaurants, boekhouding en receptie, of banen als instructeurs op aangesloten skischolen. De voordelen variëren, maar de meeste van deze banen in Canada omvatten liftpassen en sommige personeelshuisvesting en maaltijdkortingen.

8. China

Voor wie wil werken in het buitenland en tevens een heel andere cultuur wil ervaren, is China een goede keuze. China heeft de afgelopen tien jaar wereldwijd erkenning gekregen voor zijn groeiende economie. Het is een gunstige locatie voor alle aspecten van het bedrijfsleven, hoewel banen in het onderwijs en podiumkunsten ook gemakkelijk beschikbaar zijn. Er bestaan ​​ook kansen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het bedrijfsleven en de economie in het hele land. De behoefte aan Engelse leraren is erg groot, evenals de behoefte aan Engelstalige au pairs en docenten van andere vakken.

9. Nieuw-Zeeland

Hoewel er zeker permanente banen beschikbaar zijn, zijn deze aanzienlijk moeilijker te vinden voor een buitenlander dan korte-termijn banen in Nieuw-Zeeland. De beste kans die een expat kan hebben voor het vinden van een baan op de lange termijn in Nieuw-Zeeland, is op het gebied van financiën, boekhouding of medicijnen. Dit zijn allemaal gebieden zijn waar een grote vraag naar en een laag aanbod bij de lokale beroepsbevolking bestaat. De eenvoudigste manier om werk te vinden in Nieuw-Zeeland is echter om je als uitzendkracht aan te melden. Banen in hospitality, foodservice en adventure tours zijn er in overvloed en veel positieskomen vrij aan het einde van elk toeristenseizoen.

10. Nederlandse bedrijven in het buitenland

In veel gevallen zal Engels de voertaal zijn. Of je zult je Spaans, Frans of Italiaans moeten bijspijkeren indien je naar een van deze landen vertrekt. Kijk echter ook of er lokaal Nederlandse bedrijven zijn die Nederlandstalig personeel zoeken, voor vast of tijdelijk. Er is een groeiend aantal Nederlandse bedrijven dat zich vestigt in het buitenland. Deze bieden veelal werk op callcenters, helpdesks of andersoortige kantoorbanen, en zijn op zoek naar mensen die de Nederlandse taal spreken.

www.werkeninhetbuitenland.nl
www.grenzelooswerk.nl