Studio's Groningen

Kom alles te weten over het huren van studio's in Groningen. Wat heeft Groningen te bieden op het gebied van cultuur, uitgaan en voorzieningen? Kan je gemakkelijk studio's huren in Groningen? Wat zijn de leuke wijken om studio's te vinden?

Studio's Groningen

Groningen is een van de leukste en meest populaire studentensteden van Nederland. Dit betekent een bruisend stadscentrum, veel leven in de brouwerij, en genoeg gelegenheid om uit te gaan en een sociaal leven op te bouwen. Veel afgestudeerden blijven hangen in Groningen om die reden, maar er zijn er ook die zich als young professional nieuw in de stad vestigen. In welke categorie je ook valt, Groningen een perfecte stad voor jongvolwassenen, singles en starters op de woningmarkt die op zoek zijn naar studio's. Studio’s zijn een perfecte optie als je pas op jezelf gaat wonen, maar geen behoefte hebt aan een groter appartement of woning. In sommige gevallen worden studio’s gemeubileerd verhuurd, wat handig kan zijn wanneer je zelf geen meubilair hebt, of als je verwacht geen jaren in de stad te gaan blijven.

Over het huren van studio's in Groningen

Studio’s vind je op diverse plekken in de stad Groningen, maar met name in het stadscentrum en de wijken er omheen. In welke wijk is het nu leuk wonen voor starters? Als young professional met een baan heb je waarschijnlijk een iets ander dagritme dan de gemiddelde student, dus misschien prefereer je een studio op een rustige plek. Maar toch kiezen veel starters er nog altijd voor om lekker centraal te zitten, op loop- of fietsafstand van het centrum en uitgaansleven. Groningen is een relatief compacte stad, en alles is eigenlijk prima op de fiets te doen. Dit helpt je om keuzes te maken en te weten wat bij je past.

Populaire wijken voor studio's in Groningen

Het centrum is het meest levendige deel van de stad. Hier vindt je alle winkels, horeca, en uitgaansgelegenheden. Het centrum is een mooie plek om te wonen, maar verwacht wel hogere huurprijzen. 

De Schilderswijk en Zeeheldenbuurt zijn ook aantrekkelijke buurten, net buiten het stadscentrum. Mooie wijken met prachtige oude herenhuizen, en gemakkelijk toegang tot het nabijgelegen Noorderplantsoen. Dit park is een perfecte plek om te zonnen, te sporten of af te spreken voor een picknick met vrienden.

De Oosterpoort is een andere populaire buurt onder zowel studenten als young professionals. Er staan veel oude panden maar ook kleine vissershuisjes. Ook voor een daghap bij een eetcafe of een biertje aan de bar kun je in deze buurt prima terecht. Voor liefhebbers van popmuziek en cultuur, heb je bovendien De Oosterpoort tot je beschikking, een van de leukste culturele centra van Groningen. 

De Korrewegwijk is ook een populaire wijk onder studenten, en op korte fietsafstand van het centrum. Hier vind je iets lagere kamerprijzen, en heb je ook het gemak van een lokaal winkelcentrum in de buurt voor je goedkopere boodschappen bij de Jumbo of Aldi.

Ben jij een starter of young professional en wil je graag een studio huren in Groningen? Er zijn volop leuke buurten te vinden waar je geschikte studio’s kunt vinden. Zet je criteria op een rijtje en ga op zoek!

Over Kamer.nl
Service
Huren
Kamers te huur
Studio's te huur
Laatste blogs