Kamers Leiden

Kom alles te weten over het huren van kamers in Leiden. Wat heeft Leiden te bieden op het gebied van cultuur, uitgaan en voorzieningen? Kan je gemakkelijk kamers huren in Leiden? Wat zijn de leuke wijken om kamers te vinden?

Kamers Leiden

Leiden is de thuisbasis van de oudste universiteit van Nederland en de geboorteplaats van Rembrandt en is dus een stad met een rijke historie en volop cultuur. Tegenwoordig heeft Leiden het op een na grootste Nederlandse stadscentrum na Amsterdam. Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een indrukwekkende collectie Egyptische kunstvoorwerpen en in de beroemde Leidse Hortus Botanicus, opgericht in 1590, werden in 1593 de eerste tulpenbollen van Nederland geplant. Leiden is ook de stad van de grachten, de steegjes en oude hofjes. Bovenal staat Leiden bekend als een echte studentenstad, met een levendig centrum en volop voorzieningen voor jonge mensen. Populaire studies aan de universiteit van Leiden zijn geneeskunde, rechten en psychologie. Er is een ruime keuze uit uitgaansgelegenheden en studentenactiviteiten en zijn er veel opleidingen in Leiden.

 

Over het huren van kamers in Leiden

Het uitgaansleven in Leiden biedt voldoende mogelijkheden voor studenten, met discotheken, kroegen en terrassen. Je kunt tot in de late uurtjes stappen of lekker met vrienden een biertje drinken aan de grachten, waar je volop cafés kunt vinden. De leukste terrassen zijn: Annie’s Verjaardag, Einstein en Barrera. Op de studentenavond (donderdagavond) worden er vaak speciaal voor studenten feesten georganiseerd. De populairste uitgaansgelegenheden in Leiden zijn Odessa, de NEXT, Mas y Mas (Breestraat) en de Hifi Bar (Vrouwensteeg).

Net zoals in andere grote studentensteden is het ook in Leiden lastig om aan een perfecte studentenkamer te komen. De meeste studenten op kamers in Leiden wonen in het centrum van de stad, meestal in een studentenhuis. Zoek jij ook een kamer in Leiden, dan is het is belangrijk dat je al ver voordat je opleiding begint, start met zoeken. Vraag rond of iemand iets weet, of meld je aan bij een van de studentenverenigingen, waardoor je meer kans maakt op een kamer in een van de studentenhuizen die bij de vereniging horen. Je kunt ook particulier kamers huren. De prijzen van studentenkamers liggen iets boven het landelijk gemiddelde, maar zijn wel veel lager dan bijvoorbeeld de kamerprijzen in Amsterdam of Utrecht.

Populaire wijken voor kamers in Leiden

Leiden Binnenstad Zuid & Noord

De binnenstad van Leiden bestaat bijna helemaal uit historische panden, wat een prachtige authentieke sfeer geeft. Het barst er van de leuke winkelstraten en charmante steegjes. Niet verwonderlijk dus dat de binnenstad populair is onder studenten voor het vinden van een kamer. Iedereen wil wel lopend naar college en rollend naar huis na een avond stappen. In het stadscentrum zijn ook veel huizen van studentenverenigingen gevestigd. Onder andere Minerva, Augustinus en Quintus bezitten veel huizen in het centrum. Als je lid wordt van een vereniging heb je de kans dat je in een van de verenigingshuizen in het centrum kan komen te wonen. Maar ook particulier kun je op zoek naar kamers in Leiden. Omdat de meeste studenten in het centrum willen wonen, is een kamer in dit deel van Leiden niet gemakkelijk om te vinden.

Stationsdistrict in Leiden

Deze wijk ligt rond Leiden CS, en is eigenlijk ook nog deel van het centrum. Net als de binnenstad is ook dit een levendige buurt houdt met diverse winkels, restaurants en cafés. Ook de onderwijsinstellingen liggen binnen handbereik. Op de fiets bereik je alle faculteiten en de hogeschool binnen 5 minuten.

Leiden Hoge & Lage Mors

Deze wijken liggen aan de rand van de binnenstad en hier vind je veel studentenhuizen en –complexen. Een iets lagere huur, gunstige ligging en de winkels en voorzieningen in dit gebied maken deze wijken aantrekkelijke opties voor het zoeken naar een kamer in Leiden. Je fietst binnen 10 minuten naar het station, centrum en Bio Science Park. Doordat steeds meer studenten naar deze wijken trekken wordt ook dit gebied steeds levendiger.

Boerhaavedistrict in Leiden

Het Boerhaavedistrict is het perfecte stadsdeel voor studenten die studeren in het Bio Science Park. De Hogeschool Leiden en verschillende faculteiten van de universiteit zijn hier gevestigd. Op de campus van de hogeschool zijn verschillende studentenflats gevestigd, voor als je het minder belangrijk vindt om in het bruisende stadcentrum te wonen. Toch fiets je nog steeds binnen 5 minuten naar het station en centrum.

Genoeg opties dus, om een leuke kamer in Leiden te vinden. Begin op tijd met zoeken en voor je het weet zit jij op je plek!

Over Kamer.nl
Service
Huren
Kamers te huur
Studio's te huur
Laatste blogs