Kamers Groningen

Kom alles te weten over het huren van kamers in Groningen. Wat heeft Groningen te bieden op het gebied van cultuur, uitgaan en voorzieningen? Kan je gemakkelijk kamers huren in Groningen? Wat zijn de leuke wijken om kamers te vinden?

Kamers Groningen

Groningen is een van de leukste en meest populaire studentensteden van Nederland. Er is zowel een universiteit als een hogeschool, waardoor er heel veel studenten wonen. Van de 230.000 inwoners in Groningen, is maar liefst 25% student. Deze noordelijke stad heeft een bruisend stadscentrum, een geweldig studentenleven, en genoeg gelegenheid om uit te gaan en een sociaal leven op te bouwen. Wanneer je besluit te gaan studeren in Groningen, ga je waarschijnlijk op zoek naar studentenhuisvesting. Het vinden van kamers in Groningen kan een uitdaging zijn, doordat je natuurlijk niet de enige bent die op zoek gaat, zeker vlak voor het nieuwe collegejaar, maar met zoveel leuke wijken, en studentenkamers in de stad zul je vast een geschikte woonplek vinden.

Over het huren van kamers in Groningen

In welke wijk is het leuk wonen voor studenten? Wil je lekker dicht bij of zelfs in het centrum wonen om zo vanuit de kroeg in je bed te kunnen rollen? Of hecht je meer waarde aan het wonen in de buurt van het Zernike complex, zodat je rustig kunt studeren en snel op college bent? Er is heel veel mogelijk. Groningen is een relatief compacte stad, en alles is eigenlijk prima op de fiets te doen. Dit helpt je om keuzes te maken en te weten wat bij je past als bij het zoeken naar kamers in Groningen.

Populaire wijken voor kamers in Groningen

Het centrum is het meest levendige deel van de stad. Hier vindt je alle winkels, horeca, en uitgaansgelegenheden. Ook de meeste studentenverenigingen zijn in het centrum gevestigd. Verschillende faculteiten en gebouwen van de RUG zijn er ook te vinden, waaronder het Harmoniegebouw en het Academiegebouw. En natuurlijk niet te vergeten de UB. Het centrum is een mooie plek om te wonen, maar verwacht wel hogere huurprijzen.

Net buiten het centrum liggen de Schilderswijk en Zeeheldenbuurt. Hier vind je veel studentenhuizen in prachtige oude herenhuizen. Het Noorderplantsoen heb je hier ook lekker dicht bij: een perfecte plek om te zonnen, te sporten of af te spreken voor een picknick met vrienden.

De Oosterpoort trekt over het algemeen een mix aan van jonge stellen en studenten. Er staan veel oude panden maar ook kleine vissershuisjes. Er is ook zeker geen tekort aan eetcafeetjes en kroegen. De Oosterpoort, één van de culturele centra van Groningen, ligt ook in deze wijk. Hier kun je terecht voor popconcerten en andere leuke voorstellingen.

De Korrewegwijk is ook een populaire wijk onder studenten, en op korte fietsafstand van het centrum. Hier vind je iets lagere kamerprijzen, en heb je ook het gemak van een lokaal winkelcentrum in de buurt voor je goedkopere boodschappen bij de Jumbo of Aldi.

Als je college volgt op het Zernikecomplex, of graag sport bij de ACLO, dan is de wijk Selwerd/Paddepoel een goede optie. Een wijk met een groot winkelcentrum en vlak bij het Zernikecomplex In deze wijk kom je als student redelijk gemakkelijk aan een kamer in grote studentenflats, waar ook de meeste internationale studenten terechtkomen.

Studeren in Groningen is geweldig, en als je eenmaal een kamer hebt gevonden, zul je de tijd van je leven beleven. Doordat er zoveel studenten in Groningen wonen, is er altijd leven in de brouwerij. Culturele evenementen, verenigingen, activiteiten, festivals en een bruisend nachtleven, er is volop te doen als student. Op kamers in Groningen, daar ga je geen spijt van krijgen.

 

Over Kamer.nl
Service
Huren
Kamers te huur
Studio's te huur
Laatste blogs