Zo organiseer je een supereng Halloweenfeest!

Zin in een leuk themafeest? Als je op kamers woont of in een studentenhuis is er altijd wel een reden voor een borrel of wat gezelligheid, maar organiseer ook eens een wat groter feest. 31 Oktober is het Halloween. In Nederland wordt Halloween niet zo groots gevierd, maar het is natuurlijk een goed excuus voor een feestje. Hoe organiseer je een supereng Halloweenfeest? Hier volop inspiratie!


halloweenfeest


Halloweendecoratie

Een écht Halloweenfeest bestaat uit enge attributen zoals griezelige maskers, uitgeholde pompoenen, en nep bloed op de muren en je gezicht. Wees creatief en versier je studentenhuis of appartement met Halloweendecoratie. Hang spinnenwebben op voor de deur, creëer een moordscene in de badkamer of verstop skeletten in de kast of achter het gordijn. Een lijk in een donker hoekje mag natuurlijk ook niet ontbreken.


halloweenfeest


Halloween ‘dresscode’

Je gaat natuurlijk niet in je eentje als enige zombie of heks op het feest rondlopen, dus maak vooral vroegtijdig aan iedereen duidelijk dat ze verkleed moeten komen. Dat verhoogt de sfeer van het Halloweenfeest en zorgt uiteraard voor een hoop hilariteit. Maak een E flyer of facebook event waarin je duidelijk de dresscode vermeldt. Als gastdame of -heer haal je natuurlijk alles uit de kast (excuse the pun) en steel je de show met een geweldige outfit. Een grote zwarte cape, gruwelijke schmink, een masker dat je onherkenbaar maakt…de mogelijkheden zijn eindeloos. En bloed natuurlijk, veel bloed.


halloweenoutfit scary

Bron: Pinterest


halloweenfeest

Recept: Pinterest


Halloweenhapjes

Blokjes kaas horen niet thuis op een halloweenfeestje. Dat kan beter! Vervang de doorsnee bak chips en andere normale feestelijke hapjes met speciale Halloweensnacks. Denk aan creepy oogballen, broodjes in de vorm van vingers of tenen met een bloederige dip saus. Zombie nachos, bloederige cocktails (bloody Mary’s of sangria) en kijk vooral ook op Pinterest voor insiratie voor bijzondere Halloweensnacks die je makkelijk zelf kunt maken.

halloweenfeest