Welke Netflix alternatieven zijn er online te vinden?

Netflix is de grootste aanbieder van films en series en razend populair wereldwijd, onder mensen van alle leeftijden. Een avondje ‘Netflix en Chill’ is al helemaal ingeburgerd. Maar de concurrenten worden steeds beter en er komen steeds meer streamingzenders bij in 2020. Welke Netflix alternatieven zijn er online te vinden en hoeveel gaat het je kosten?


netflix alternatieven


Videoland

Prijs: 8,99 per maand

Videoland is in Nederland een grote concurrent van Netflix en heeft een verrassend groot aanbod. Je kunt er allerlei RTL-series en programma’s terugkijken, maar er staan ook internationale series op en veel kinderprogramma’s. Net als Netflix produceert Videoland daarnaast exclusieve series zoals Mocro Maffia.


Amazon Prime Video

Prijs: 2,99 euro per maand voor het eerste half jaar. Daarna 5,99 euro per maand

Onder de Netflix alternatieven wordt Amazon Prime Video met de dag interessanter. Nadeel is dat het geen Nederlandse content streamt, maar wel zo’n beetje al het andere dat er te vinden is. The Office US, Two and a Half Man, House, en andere populaire series, je kan het allemaal (terug)kijken. Orinele content is ook van hoge kwaliteit, zoals American Gods en The Man in the High Castle.


NLZiet

Prijs: 7,95 euro per maand of gratis met reclames tussendoor

NLZiet is een goede Nederlandse keuze om Netflix (deels) mee te vervangen, of ermee aan te vullen. Vind je het niet erg om reclameblokken tussendoor te kijken, dan is hij zelfs gratis. Daarmee krijg je toegang tot 21 Nederlandse kanalen van de NPO tot aan Veronica, die je live kan kijken of met instant replay kan terugkijken. Je kan zelfs tot 7 dagen alles terugkijken, van verschillende sportwedstrijden tot aan het journaal – handig als je iets belangrijks hebt gemist!


DPlay

Prijs: 3,99 per maand of gratis tot een beperkt deel van de programma’s en met reclame.

Discovery Channel brengt de DPlay. Op DPlay Premium heb je toegang tot alle shows van Discovery Channel, Discovery Investigation en TLC.


HBO Max: nieuw in 2020

Prijs: NNB

HBO Max is de nieuwste streamingdienst dit jaar gelanceerd wordt in Nederland. wat er precies op te zien zal zijn is nog niet bekend, maar eigenaar Warner Bros. meldde wel wat ze gaan overnemen van Netflix. Kijk bijvoorbeeld alle seizoenen terug van Friends en The Fresh Prince of Bel Air terug op HBO Max, want Netflix stopt met deze oudere series.


Disney +: nieuw in 2020

Prijs: 6,99 euro per maand / 69,99 per jaar

Vind jij het heerlijk om lekker op de bank een Disneyfilm te kijken? Disney belooft dat in 2020 vrijwel al hun animatiefilms en series beschikbaar komen op hun nieuwe platform, wat fantastisch is voor de die hard fans. Nieuwe films en exclusieve series staan ook in de planning. Wat te denken van exclusieve nieuwe Marvel- en Star Wars-series?