Verkoudheid of griepje? Zo kom je er weer snel bovenop!

Een wondermiddel bij griep nodig? Er komt een drukke periode aan vol met tentamens en andere dingen waarvoor je hard moet werken en je zult net zien dat je ’s ochtends wakker wordt met een zere keel, een knallende hoofdpijn en een fikse koorts. Hoe kom je je verkoudheid of griepje weer snel te boven? Allereerst veel slapen en veel water (of thee/bouillon) drinken. En tuurlijk, Paracetamol en Ibuprofen zijn ook prima om te pijn te stillen. Je wilt echter natuurlijk gewoon zo snel mogelijk weer fit zijn. We delen hier op de blog vandaag een een aantal huis-tuin- en keukenmiddelen uit grootmoeders tijd, die je misschien al kent – maar misschien ook niet. Het uitproberen waard. Beterschap!


wondermiddel bij griep


Hoesten

Niks is erger dan de hele nacht (en dag) hoesten. Je kunt niet slapen en je borst kan er ook nog eens flink zeer van gaan doen. Probeer dit eens:

Bij een droge kriebelhoest:
Meng een eetlepel ketjap manis met een paar druppels citroensap en neem dat voor het slapen gaan. Schijnt te werken!

Vastzittende hoest:
Als je hoest echt vastzit, hoest je waarschijnlijk geel of groenkleurig slijm op. Wat betekenen deze kleuren? Je zou weleens gehoord kunnen hebben dat geel of groen slijm betekent dat je een infectie hebt, maar ondanks deze veelvoorkomende misvatting is de kleur niet te wijten aan bacteriƫn. Als je verkouden bent, stuurt je immuunsysteem witte bloedcellen naar het getroffen gebied. Deze cellen bevatten een groenachtig gekleurd enzym en als deze in grote aantallen aanwezig zijn, kunnen ze het slijm dezelfde kleur geven. Weer wat geleerd! Wat kun je eraan doen?

Probeer gember: neem 100 gram verse gemberwortel en verwijder de buitenste schil. Plet het stukje fijn. Voeg geen water toe. Neem nu 2 eetlepels ruwe honing en doe dat 15 seconden in de magnetron. Voeg een theelepel geraspte gember aan de verwarmde honing toe. Eet dan twee eetlepels van dit brouwsel. Neem het twee keer per dag gedurende drie dagen in.

Honing: als alternatief voeg je een eetlepel honing toe aan een glas lauw water. Drink dit meerdere keren per dag. De geneeskrachtige eigenschappen van de honing zullen ervoor zorgen dat je je snel beter voelt.


wondermiddel bij griep

Keelpijn

Gorgelen met lauwwarm zout water. Een simpel, ouderwets trucje, maar oma zweert er bij.

Hoofdpijn of migraine

Heb je hevige hoofdpijn of migraine ga dan in het donker onder de douche zitten. Wat? Ja, schijnt te werken. De douchekop zo laag mogelijk zetten en het water over je heen laten stromen en rustig blijven ademhalen. Door de stralen op je hoofd verdwijnt je hoofdpijn langzaam.

Neus en bijholtes verstopt

Je bijholtes verstopt hebben zitten kan flink pijn doen, vooral tijdens het studeren als je met je hoofd voorover gebogen zit aan je bureau. De beste remedie hiervoor is om flink te stomen. Een keteltje water opzetten en even vijf minuten met je hoofd boven een pan of kom gaan hangen, je hoofd bedekt met een handoek. je kunt ook een rhino spray halen bij de drogist of apotheek en deze vullen met zout water, waarmee je je neusholtes schoonsproeit.

Wondermiddel bij Griep

Griep wordt veroorzaakt door een virus (nee je krijgt het niet door met nat haar op de fiets te zitten), en in de meeste gevallen zul je gewoon een aantal dagen in bed moeten blijven liggen en veel slapen. Een echt wondermiddel is er dus ook niet. Toch kun je je immuunstysteem wel aansterken met bijvoorbeeld zelfgemaakte kippensoep. Het is wetenschappelijk bewezen dat kippensoep (althans voornamelijk gekookte kip) een stofje bevat dat een goede invloed heeft op problemen met de luchtwegen. Ook heeft gekookte kip een goede werking op de witte bloedcellen van onze lichaam. Ook knoflook en uien, en genoeg verse groenten en fruit hebben een gunstige werking op ons immuunsysteem. Heb je tevens andere symptomen zoals keelpijn en hoesten, probeer een van dan de tips hierboven.