Tips tegen wespen: zo houd je ze op afstand

Hoe kom je van wespen af? De zomer komt eraan en dat betekent hopelijk lekker veel buiten zitten op het terras. Nadeel is dat wespen ook een vast en terugkerend onderdeel van de zomer zijn. Zit je net lekker met je frisdrank en je hapjes op je terras, en daar komen ze. Die gestreepte gele jongens weten van geen ophouden, zoemen rond je eten en drankje totdat ze hebben waar ze voor komen. Heel vervelend. Helemaal vervelend als jij of je bezoek er zelf ook nog eens angst voor hebben. Dan is het snel gedaan met de zomerpret. Hier wat tips tegen wespen. Het proberen waard!


tips tegen wespen


Tips tegen wespen: wierook en verse munt

Hoewel wespen direct afkomen op zoet, houden ze niet van de sterke geur van kruiden. Geurkaarsen, etherische oliën en wierook: zet je dat in de buurt, dan blijven ze wel weg. Ben je zelf niet zo’n fan van die typische geuren? Probeer het dan met verse munt. Zet voldoende grote potten met munt rond je terras en op tafel, en je zult minder last van wespen hebben. Een tak van een tomatenplant kan ook helpen: leg deze in het midden van je tafel.

Tips tegen wespen: leg zoet fruit een eind verderop

Je kunt het ook andersom doen en de wespen juist geven waarnaar ze op zoek zijn. Leg enkele stukjes zoet fruit op een bordje en zet het achter in de tuin. Jij en je tafel blijven gespaard en de wespen ebben zo hun eigen feestje.

Tips tegen wespen: lok ze in de val

Neem een lege plastic fles en snijd die doormidden. Giet er een bodem zoetigheid in, zoals ranja of siroop, en zet de bovenkant van de fles er omgekeerd weer op. Wespen zullen afkomen op de heerlijke geur en duiken de fles in. Doordat de ingang van de fles veel kleiner is, weten ze er niet meer uit te komen. Maak er meerdere en hang ze met ijzerdraad aan bomen of de schutting rond je tuin of terras.

hoe maak je een wespenval


Tips tegen wespen: hang bevroren zakken ijs op

Deze tip is een ongewone, maar schijnt te helpen. Neem een paar plastic zakjes, vul ze met water en stop ze in de diepvries. Hang ze op wanneer ze helemaal bevroren zijn. De zon schijnt erop en het licht weerkaatst, waardoor de wespen verblind en gedesoriënteerd raken. Resultaat: ze vliegen de andere kant op. Of het echt werkt? Probeer het eens uit!