Studentenstad in het kort: Eindhoven

Wanneer je gaat kiezen voor een studie, is de opleiding zelf het belangrijkste. Daarna ga je pas kijken waar je gaat studeren en welke studentensteden het leukst zijn. Maar voor een leuke studententijd wil je ook een gezellige stad uitkiezen. Vandaag doen we kort verslag van studentenstad Eindhoven. Deze plaats is vooral beroemd om Philips en PSV, maar als studentenstad heeft Eindhoven nog veel meer te bieden. Met 32.000 studenten, waarvan er 12.000 in de stad wonen, profileert Eindhoven zich steeds meer als een echte studentenstad.


studentenstad eindhoven

Studentenstad Eindhoven

Ruim 125 jaar geleden bracht Philips het licht naar Eindhoven. Het bedrijf veranderde de stad in een industrieel succesverhaal. Tegenwoordig is Eindhoven een bruisende stad die barst van de creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis. Je kunt gaan slenteren door de binnenstad of ga eens op bezoek in Strijp-S, het voormalige industrieterrein dat inmiddels is omgetoverd tot culturele en design hot spot. Het karakteristieke, bruisende karakter van Eindhoven vind je terug in de vele hippe, leuke en betaalbare horecagelegenheden en de gezellige winkeltjes.

Studeren in Eindhoven

Eindhoven staat bekend om de technische universiteit. Ook wel bekend als TU/e. Deze universiteit is een van de hoogst genoteerde van Nederland. TU/e biedt verschillende masters en bacheloropleidingen aan. Wil jij een HBO-opleiding gaan volgen? Dan heb je in Eindhoven keuze uit drie verschillende hogescholen. Voor hotelmanagement ga ja naar TIO. Voor design moet je bij de Design Academy zijn, terwijl je voor verschillende andere opleidingen terecht kunt bij Fontys.

Studentenverenigingen in Eindhoven

Eindhoven heeft meer dan 60 studentenverenigingen, dus er is er hoe dan ook eentje die bij jou past. Zo zijn er een aantal grote gezelligheidsverenigingen, maar ook veel studenten sportverenigingen en studieverenigingen. Daarnaast zijn er ook studentenverenigingen met een religieus, internationaal of cultureel karakter.

Dutch Design Week

Met de wereldberoemde Dutch Design Week en Design Academy Eindhoven is Eindhoven dé design hoofdstad van Nederland. Ontdek het zelf, tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week in oktober en ook gedurende de rest van het jaar met speciale thema tours, design in de openbare ruimte en exposities in designstudio’s.


dutch design week


Iets bijzonders: het Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Wil je echt eens iets origineels en unieks zien en doen? Pak dan de fiets en trek naar het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Dit bijzondere fietspad is bezaaid met duizenden fonkelende steentjes die overdag energie krijgen van de zon en daardoor ’s avonds gaan branden en voor een magische beleving zorgen. Kunstenaar Daan Roosegaarde vond zijn inspiratie in Vincent van Gogh’s schilderij de Sterrennacht. Het fietspad is voor iedereen vrij toegankelijk.


Van-Gogh-Roosegaarde


Op kamers in studentenstad Eindhoven

Als Eindhovense student heb je een ruime keuze aan studentenhuizen, voor zowel onbepaalde tijd als bepaalde tijd. Ook worden er genoeg studio’s en appartementen in Eindhoven te huur aangeboden, tegen betaalbare prijzen. Eindhoven bestaat uit zeven stadsdelen die weer onderverdeeld zijn in 19 wijken. Eindhoven heeft veel leuke plekken om een kamer te huren en er is keuze genoeg! Onderstaande wijken in Eindhoven zijn populair voor het huren van een studentenkamer:

  • Binnenstad
  • Philipsdorp
  • Vonderkwartier
  • Centrum
  • Oud-Stratum
  • Kortonjo
  • Putten
  • De Laak
  • Oud-Tongelre
  • Oud-Woensel

Je kunt er ook voor kiezen om een kamer te huren net buiten Eindhoven, zoals in Gestel. Hier vind je de iets goedkopere studentenkamers. Uiteraard zal het huren van een kamer in de binnenstad van Eindhoven duurder zijn, maar dan zit je wel centraal.

Bekijk hier ons kameraanbod on Eindhoven