• Home >
  • Blog >
  • Spijt van je tattoo? Zo kom je er vanaf

Spijt van je tattoo? Zo kom je er vanaf

25 februari 2020

Zo'n 80 procent van de mensen met een tattoo krijgt er vroeg of laat spijt van. Misschien heb je ooit in een verliefde bui de naam van je ex laten zetten (oeps), of was jij één van de velen die in het verleden een 'trendy' tribal teken op z'n arm heeft laten tattoëren, dat nu helemaal niet meer hip is. Gelukkig is een tattoo te verwijderen. Heb jij ook spijt van je tattoo? Welke opties heb je om van je ongewenste tattoeage af te komen?

tattoo laseren


Coveren

De boel bedekken inderdaad. Een grote tattoo over je tattoo heen zetten. je bent er niet helemaal vanaf natuurlijk op deze manier, maar met een mooiere tattoeage de oude verbergen kan een oplossing zijn. Die covertattoeage is groter en vaak dieper van kleur en daardoor moeilijker te verwijderen. Denk dus goed na voordat je aan een cover begint. En zet niet weer de naam van je geliefde op je arm.

Laseren

Heb je echt spijt van je tattoo en wil je er helemaal vanaf, dan kun je kiezen voor laseren. Dit is echt verwijderen. Met een speciale laser wordt het pigment in de huid afgebroken. Een tatoeage verdwijnt op die manier. Dit is echter een lang proces en heeft zo’n 8 behandelingen nodig om te verwijderen. En tussen iedere behandeling kan zomaar 8 weken zitten. Tel maar uit, je bent zo een jaar verder.

Kosten van het verwijderen van een tattoo

Het verwijderen van een tattoo kost waarschijnlijk 10 keer meer dan het zetten ervan. Een kleintje van minder dan 5cm laseren kost waarschijnlijk niet meer dan €100, maar een grotere met veel kleur laten weghalen kan oplopen tot vele honderden euros. Zwart en blauw zijn goed te verwijderen waar zachte kleuren als roze en geel meer tijd en inspanning kosten. Dat kan aardig in de papieren lopen. Denk dus goed na bij het zetten van een tattoeage, en slaap er liever een nachtje over dan er eentje laten zetten in een impuls.
tattoo laseren

Doet het pijn om een tattoo te laseren?

De een vindt de lasertechniek pijnlijk, de ander vindt het meevallen. Sessies nemen in elk geval tijd in beslag voor het nemen van voor-en-na foto's, het schoonmaken van de huid, het injecteren met lidocaïne om de pijn te verdoven, het laseren zelf, het koelen van de huid en het aanbrengen van verband. Het ongemak duurt ongeveer een week waarbij blaren vormen op de gelaserde huid, die thuis verzorgd moeten worden met een zalf en en bedekt met verband. Je zult je kleding tijdelijk moeten aanpassen om te voorkomen dat deze aan de wond kleeft.

Laat je tattoo laseren in een erkende kliniek

Hoewel je tegenwoordig in vele salons je tattoo weg kunt laten laseren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de laser wordt verwijderd door een professionele dermatoloog in een kliniek. Met het verwijderen van lasertattoo's bestaat er een risico op bloedingen, infecties en littekens, die alleen onder de juiste zorg van een dermatoloog kunnen worden behandeld. Je wilt na het weghalen van de ongewenste tattoegae natuurlijk niet eindigen met een lelijk litteken. Wees dus voorzichtig.
 

Gerelateerde berichten