• Home >
  • Blog >
  • Snel een kamer vinden: de beste tips

Snel een kamer vinden: de beste tips

27 november 2019

Wil jij snel een kamer vinden in jouw studentenstad? Helaas is het vaak heel lastig om een studentenkamer te vinden, zeker met het enorme kamertekort van de laatste jaren. In de ene stad is het kameraanbod groter dan in de andere en de prijzen verschillen ook behoorlijk. Ben jij op zoek naar en kamer en wil jij er zo snel mogelijk een vinden? Hier zijn onze top tips.
snel een kamer vinden

1. Bezoek de kamer websites

Wil je snel een kamer vinden, dan zijn er zijn talloze websites waarop studentenkamers worden aangeboden, waaronder onze eigen www.kamer.nl . De meeste websites vragen een (kleine) vergoeding, in ruil voor deze service. Andere sites zijn: - Studentenkamers.nl - Rooming.nl - Kamertje.nl - Marktplaats.nl - Studentenwoningweb.nl - Kamernet.nl

2. Zoek op Facebook

Er zijn talloze groepen op Facebook waarin je kunt zoeken naar kamers of zelf een bericht achter kunt laten. Plaats dus een bericht (het liefst een duidelijk, creatief bericht die mensen onthouden) op zo'n kanaal en wie weet levert het je wel wat op. Zo heb je voor kamers in Amsterdam de groep 'Woningen in Amsterdam'. Zoek op Facebook naar de naam van je school + stad en vaak vind je een hele groep. Zie je iets waar je op wilt reageren? Schrijf in je privébericht waarom je enthousiast bent over de kamer en wees altijd eerlijk. Vertel ook over jezelf en hoe je zal zijn als huisgenoot en wat je verwacht van het huis. Maar... hou het kort. Mensen lezen geen levensverhalen, maar wees wel iets uitgebreider dan alleen 'Hoi, ik ben een studente van 18 jaar en wil graag komen kijken.'
snel een kamer vinden

3. Spreek je eigen netwerk aan

Snel een kamer vinden? Laat iedereen in je omgeving weten dat je op zoek bent! Familie, vrienden, buren, kennissen, collega's, etc. Als zij iets horen over een kamer te huur, dan zullen zij aan jou denken en het aan je doorgeven.

4. Tijdelijke kamer

Veel studenten die in het buitenland gaan studeren, verhuren hun kamer tijdelijk onder. Het lijkt nutteloos om tijdelijk in een kamer te zitten, maar als je eenmaal in je toekomstige stad woont, dan zul je zien dat het makkelijker is om vanuit daar een kamer te vinden.

5. Huur iets groters met vrienden

In je eentje kun je waarschijnlijk geen huis huren, maar woon je samen met vrienden, dan deel je de kosten. Bundel je krachten en budgetten en ga op zoek naar iets groters wat je samen kunt betalen.

snel een kamer vinden in amsterdam


6. Word lid van een studentenvereniging

Verenigingen kunnen erg nuttig zijn om vrienden te maken, maar ook om snel een kamer te vinden. Veel verenigingen hebben zelf studentenhuizen waarin je terecht kan, maar misschien weten je nieuwe vrienden ook wel wat voor je.

7. Hang briefjes op

Snel een kamer vinden? Hang briefjes op! De ouderwetse manier van een bericht plaatsen. Hang je briefje of poster op bij een universiteit/hogeschool, supermarkt of bibliotheek. Wie weet wie het toevallig ziet.

8. Ga anti-kraak wonen

In veel grote studentensteden staan oude gebouwen leeg en die gekraakt zouden kunnen worden. Om dit te voorkomen, bieden anti-kraakverenigingen deze ruimtes aan voor lage prijzen. Nadelen zijn dat je slechts een maand opzegtermijn hebt als het gebouw verkocht wordt en je hebt geen huurrechten. Toch zijn anti-kraakwoningen heel gewild door de lage prijzen en dus moeilijk te vinden. Zoek op Google naar anti-kraak in jouw stad of probeer mensen te leren kennen die al binnen dit netwerk zitten.

9. Ga wonen bij een hospita

Je kunt ook een kamer huren bij een hospita. Dit zijn meestal mensen op hogere leeftijd, die een of meerdere kamers in hun huis verhuren aan studenten. Misschien geen oplossing voor langere tijd, maar geen slecht idee als de nood hoog is. Vaak zijn kamers bij een hopsita goedkoop en als je van een rustigere omgeving houdt in plaats van een levendig, lawaaiig studentenhuis, dan is dit een geschikte oplossing.
 

Gerelateerde berichten