• Home >
  • Blog >
  • Recepten voor studenten die niet kunnen koken

Recepten voor studenten die niet kunnen koken

16 november 2018

Je gaat net op kamers en ineens moet je zelf voor je eten zorgen. Op chocolade repen en energy drinks kun je niet leven, dus vandaag op de blog een rijtje supermakkelijke recepten. Recepten voor studenten die niet kunnen of willen koken, of gewoon niet zoveel tijd hebben. Zo zet je in een handomdraai een simpele, gezonde maaltijd op tafel voor jezelf of je huisgenoten.
recepten voor studenten

Drie supermakkelijke recepten voor studenten


1. De 'breakfast burrito'

Lekker ontbijtje, met ei, groente en kaas. Heb je direct wat van je dagelijkse vitaminen binnen. Dit recept kan trouwens ook heel goed als lunch of avondeten. En variaties zijn er genoeg te bedenken. 1 ei 1 Tortilla wrap Verse spinazie (optioneel) Kerstomaatjes, gehalveerd Fetakaas Bak een omelet. Verwarm je tortilla wrap een paar minuten in een droge koekenpan of warm hem even op in de magnetron. Leg de omelet op de wrap, dan een aantal tomaatjes. Strooi er wat spinazieblaadjes overheen en wat verkruimelde fetakaas en rol de tortilla op. Omelet, een beetje zoete chilisaus en verse koriander in je 'breakfast burrito' is een goede versie. Bonus tip: tortilla wraps wraps zijn altijd handig om in huis te hebben. Je kunt er namelijk ook heel snel een pizza van maken, met een laagje tomatenpuree, kaas en wat je verder graagt op je pizza lust, zoals ham, tonijn, champignons of paprika. Heb je nog meer inspiratie nodig voor snelle ontbijtjes? Check ons artikel 5 x snel ontbijt uit een mok

2. Tonijn Pesto Pasta

Als je denkt aan recepten voor studenten, staat er steevast pasta tussen. De pesto pasta is dan ook vaste hap op de meeste weekmenu's van studenten. Maar je kunt er natuurlijk variaties op bedenken. De pesto brengt frisheid en een pittige smaak en de tonijn zorgt voor de nodige eiwitten. Voeg er ook nog wat verse spinazie bij en je hebt een hele gezonde maaltijd op tafel. Voor twee personen: 150g pasta naar keuze 5-6 eetlepels pesto 2 x blikjes tonijn, uitgelekt 2-3 handjes verse bladspinazie Kook de pasta gaar. Schep de pesto er doorheen. Voeg daarna de tonijn en bladspinazie toe. Een beetje geraspte parmezaanse kaas maakt het af. En een glas witte wijn, voor de sjiek.
pasta pesto tonijn Tonijn Pesto Pasta met bladspinazie

3. Diepvrieserwten en Kokosmelksoep met Thaise kruiden

Zelf soep maken is supermakkelijk en deze soep past prima binnen ons lijstje van recepten voor studenten. Als je standaard een pak diepvrieserwten, bouillonblokjes, wat kruiden en een blik kokosmelk in huis hebt, heb jij zo een pan soep klaar voor je hongerige vrienden. Je hebt er wel een staafmixer of blender voor nodig. Voor 4-6 personen: 1 ui 1 blik kokosmelk 3 koppen water 1 groentebouillonblokje Pak diepvriesdoperwten Thaise kruiden (of gemberpoeder) Zout en peper naar smaak Fruit het gesnipperde uitje in een ruime pan totdat ze glazig is. Voeg het water toe todat het kookt en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Roer er daarna de doperwten door en de kokosmelk. Na tien minuutjes maak je de soep tot een glad geheel met de staafmixer en voeg je naar smaak de Thaise kruiden, zout en peper toe. Als je indruk wilt maken, garneer de kommen soep met een paar blaadjes munt, verse koriander of gemalen kokos.
  thaise kokosmelk en doperwtensoep Kokosmelk en doperwtensoep met Thaise kruiden  
Wil je nog meer makkelijke recepten voor studenten? Kijk ook eens op Pinterest.    

Gerelateerde berichten