Een kamer vinden in Groningen, hoe doe je dit snel?

Ga jij studeren en wil je een kamer vinden in Groningen? Of woon je er al, maar wil je graag iets anders of groters? Dan weet je vast al dat woonruimte niet voor het oprapen ligt. Groningen is een populaire studentenstad en kampt nog altijd met een tekort aan kamers en studio’s voor studenten en jongvolwassenen. Toch zijn er manieren om redelijk snel een kamer te vinden in Groningen. Hier wat handige tips.


kamer vinden in Groningen


Begin op tijd met zoeken

Ga je op kamers in Groningen, dan is het verstandig om al een paar maanden van tevoren op zoek te gaan. Zo midden in het jaar maakt het niet zoveel verschil, maar in de zomer zal er weinig woonplek zal zijn doordat veel studenten tegelijkertijd op zoek gaan naar een kamer. Wil je in september een stek hebben gevonden, begin dan al in juni of juli met rondkijken en reageren.


Zet de zaken op een rijtje

Aan wat voor eisen moet je toekomstige optrekje voldoen? Voordat je begint met zoeken, kun je alvast een aantal dingen op een rijtje zetten. Wil je graag in een gezellig druk studentenhuis, of liever met slechts een of twee huisgenoten samenwonen? Welke buurten hebben je voorkeur? Wil je het liefst een eigen badkamer? Maak een lijstje met je voorkeuren, en ga hiermee op zoektocht. Wees wel flexibel. Een kamer vinden in Groningen is niet gemakkelijk, dus je zult meestal wat water bij de wijn moeten doen en niet je perfecte woonruimte tegenkomen.


Een kamer vinden op internet

Er zijn veel sites die bemiddelen tussen verhuurder en huurder, waar kamers aangeboden waarop je als kamerzoekende kan reageren. Kamer.nl is ook zo’n site. Je kunt een profiel aan te maken om daar aan te geven welke eisen je voor je toekomstige ruimte in gedachten hebt, zoals de maximale huurprijs en oppervlakte. Je kunt ook een oproep plaatsen met je wensen en relevante en individuele aanbiedingen ontvangen van verhuurders. Wanneer je reageert op een kamer is het een goed idee om wat informatie over jezelf en een foto mee te sturen. Het is een beetje als solliciteren; verkoop jezelf als de ideale huurder! Als jij een leuke, vriendelijke mail stuurt, heb je meer kans om uitgenodigd te worden om de kamer te bekijken.


kamer vinden in Groningen


Kamers zoeken op sociale media

Een kamer vinden in Groningen kan ook door lid te worden van de lokale Facebookgroepen en -pagina’s. De volgende Facebookpagina’s en Facebookgroepen zijn goed om op de hoogte te blijven van het kameraanbod in Groningen:

  • Kamer in Groningen
  • Rooms / Housing / kamers Groningen
  • Groningen rooms
  • Student rooms Groningen
  • Free Housing Announcements in Groningen (Group for students)
  • Kamer huren in Groningen? Like ons
  • Kamers in Groningen
  • Huren met huurtoeslag in Groningen

Kun je het nog een tijdje uitstellen?

Op kamers gaan mag dan ideaal lijken, maar het is ook duur. Waarom wil je eigenlijk op kamers? Is het echt nodig of kun je vanuit je ouderlijk huis ook prima nog een jaartje naar de collegebanken reizen? Bedenk je dat je elke maand minimaal zo’n driehonderd euro kwijt bent aan kamerhuur. Ieder jaar dat je studeert en op kamers woont, lopen de kosten op. Als je hiervoor geld leent, zul je dit uiteindelijk terug moeten betalen.