Drie keer snelle pastagerechten voor studenten

Als je op zoek bent naar een snel maar vullend gerecht, is pasta altijd een geschikte keuze. En lekker makkelijk, zelfs voor mensen die niet graag in de keuken staan. Pasta is een neutrale basis, waar je bijna elke smaakcombinatie aan kunt toevoegen. Vlees of vis en groente, noten, verse kruiden of een romige saus bezaaid met stukjes kaas. Heb je het gevoel hebt dat je je bolognese-recept een beetje hebt uitgeput of ben je de pesto pasta beu, dan hebben we hier drie superlekkere, snelle pastagerechten waarmee jij jezelf en je huisgenoten blij kunt maken.


snelle pastagerechten

1. Pompoen, walnoot en saliepasta (vegetarisch)

Als er één groente is waar de winkels in het najaar mee vol liggen, is het de bescheiden pompoen. En dit pastagerecht haalt het beste uit deze dikke seizoensgebonden favoriet.

Ingrediënten

  • 2 koppen pompoen in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter (of veganistische boter of olijfolie)
  • 1 kleine sjalot, fijngesneden
  • ¼ kopje gehakte salieblaadjes
  • ¼ kopje gehakte walnoten
  • ½ kopje gekookte kikkererwten
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • grote scheutje citroen
  • scheutje balsamico azijn
  • 500 gram spaghetti of linguine (& bewaar wat pastawater)
  • een paar handen gehakte spinazie (of boerenkool of snijbiet)
  • ½ kopje gehakte peterselie
  • geraspte pecorino-kaas, optioneel, naar smaak
  • zout en peper

Om het te maken, rooster je eerst de blokjes pompoen in de oven totdat deze zacht en gekarameliseerd zijn. Fruit vervolgens de sjalot, salie, walnoten, kikkererwten, gekookte pompoen en knoflook tot de kikkererwten en pompoen een beetje bruin worden. Blus daarna de pan met citroensap en balsamico en roer de gekookte pasta en een handvol bladgroenten erdoor. Roer tot de groenten verwelken en serveer met geraspte kaas en verse peterselie.


pompoen walnoot pasta


2. Lemon Chicken pasta

We garanderen dat iedereen in jouw huis van dit smakelijke pastagerecht gaat smullen! Deze Lemon Chicken Pasta is een van die recepten die je altijd bij de hand kunt houden! Het is prima in de lente, zomer, herfst of winter en het is supersimpel om te maken. Alle ingrediënten die je hiervoor nodig hebt, liggen waarschijnlijk op dit moment in je koelkast, behalve misschien de bieslook en . Maar je kunt ook basilicum gebruiken of peterselie, groene uien of munt gebruiken.

Ingrediënten

  • 500 gram linguini
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 sjalot, grof gehakt
  • 100 gram shitake-champignons, in plakjes
  • 200 gram gewone champignons, in plakjes
  • 500 gram kippendijen, gesneden in stukken van 1 inch
  • 1 theelepel rode pepervlokken
  • 1 bosje bieslook, geknipt
  • 1 citroen, in plakjes en geperst
  • handvol geraspte Italiaanse mixkaas
  • zout en vers gemalen zwarte peper
Breng een grote pan water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en zet opzij. Voeg in een grote koekenpan de olijfolie toe op middelhoog vuur. Doe er naarna de knoflook, sjalotten en champignons bij en bak in 6-7 minuten gaar. Voeg de kip toe en bak deze volledig gaar – in nog ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout, peper en rode pepervlokken. Zodra de kip volledig gaar is, voeg je de uitgelekte pasta, citroenschil, citroensap en bieslook toe. Gooi alles bij elkaar en pas kruiden indien nodig aan. Serveer met kaas er doorheen gemengd.


snelle pastagerechten


3. Gebruinde boter Fettuccine Alfredo

De geroosterde smaak van de bruine boter komt in dit gerecht goed uit in de romige saus en deze pasta is perfect voor een koude dag. Wil je het nog iets gevulder? Voeg dan stukjes kip, noten of of gebakken garnalen toe.

Ingredienten

  • 500 gram fettuccine
  • 6 eetlepels ongezouten boter
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kop koksroom
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 kopje bevroren groene doperwten (of meer, naar smaak)
  • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

Breng een grote pan water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken, giet er een scheutje olijfolie doorheen en zet opzij. Plaats daarna een grote koekenpan op een middelhoog vuur, smelt de boter en bak deze tot ze bruin is en een nootachtige smaak wordt vrijgegeven. Voeg knoflook en room toe en verhoog het vuur om de saus aan de kook te brengen. Zet het vuur lager en laat sudderen tot het mengsel 1/3 afneemt. Breng op smaak met zout en peper. Klop de geraspte Parmezaanse kaas langzaam door het roommengsel tot het volledig is opgenomen en glad is. Laat de saus nog 2 tot 3 minuten sudderen tot het dik genoeg is om de achterkant van een houten lepel te bedekken. Roer de doperwten er doorheen en haal van het vuur. Roer de gekookte fettuccine door de saus van bruine boter-alfredo totdat deze volledig is bedekt. Voeg eventueel nog wat zout en peper en extra kaas toe.


snelle pastagerechten