De vijf must have gadgets voor elke nieuwe student

Welke must have gadgets kun jij echt niet missen als student? Nee, we hebben het niet alleen over laptops, mobiele telefoons en andere dingen die je dagelijks gebruikt. We hebben het over dingen waar je misschien niet direct aan denkt bij het woord ‘must-haves’, maar die toch enorm handig zijn om in je bezit te hebben als student. Wat die dingen zijn? We zetten ze nu voor je op een rij.


must have gadgets


1. Een gereedschapskist

Wat? Ik ben toch geen klusser? En gereedschap een gadget? Ja, hier ga je ons later nog dankbaar voor zijn. Bij op kamers gaan denk je waarschijnlijk vooral aan lang leve de vrijheid, veel uitgaan en ook nog wat studeren. Maar op jezelf wonen betekent ook dat je ouders niet meer naast je staan om alles op te lossen. Een klein klusje dat geklaard moet worden bijvoorbeeld. Een spijker in de muur, een schroef die los zit, een zadel dat omhoog of omlaag gezet moet worden, etc. Je zult er versteld van staan hoe vaak je even wat gereedschap nodig hebt wanneer je op kamers woont. Een klein setje is voldoende, met een hamer, schroevendraaiers, zaagje, wat schroeven en spijkers in verschillende maten, lijm, een tang en wat sleutels voor fietsreparaties.

2. Een takeaway koffiebeker

Als student drink je nogal wat koppen koffie op een dag en zeg nou zelf, met al die wegwerpbekers zijn we wel een beetje klaar nu. Gewoon je eigen bamboe kop of metalen thermosbeker meebrengen dus als je in de rij staat voor je cappucino. Geen high tech must have gadget, maar wel eentje die je veel gaat gebruiken. Met een thermosbeker blijft je koffie bovendien lekker warm in de collegezaal.


must have gadgets


3. Powerbank

Je kunt er echt niet meer zonder: de powerbank. Zo’n extra batterij op zak komt overal van pas: in de bieb, het park, tijdens college, een lange vlucht, een avondje uit, enz. Dit is de beste investering die een student kan doen. Je hoeft nooit meer in de stress te schieten als je moviel weer eens op 1% staat. Niet vergeten je powerbank ook even weer op te laden thuis natuurlijk.

4. Een geluidsdichte koptelefoon

Een supergoede investering onder must have gadgets als student is de ‘noise cancelling headphone’! Zet ‘m op je hoofd en alle geluiden om je heen verdwijnen. Nooit meer last van gepraat om je heen in de bibliotheek als je zit te studeren, of in een koffietentje vol geroezemoes.

5. Externe schijf

Jouw nieuwe laptop zit binnen een paar maanden studeren al hardstikke vol met data. Een bijkomend nadeel is ook dat hoe voller de harde schijf van je laptop, hoe langzamer hij wordt. Koop daarom een externe schijf met minimaal 2TB, zodat je al je informatie veilig bewaart en je laptop langer meegaat.