De lekkerste tosti’s om zelf te maken

Wat zijn volgens jou de lekkerste tosti’s? Tosti’s, daar kun je op de raarste momenten zin in hebben. Midden in de nacht bijvoorbeeld, als je na een avonde stappen thuiskomt en ontzettende honger hebt. Je maakt ze in een tosti-ijzer of bakt ze in de koekenpan. Een kaastosti gaat er altijd wel in, maar wat kun je nog meer op die geroosterde boterham kwijt? Vandaag een aantal suggesties voor de lekkerste tosti’s om zelf te maken.


lekkerste tosti's


Tosti met kip, zongedroogde tomaatjes & avocado

Met of zonder kaas, deze tosti is mede door de warme avocado een groot succes. Gebruik restjes kip of gewoon kipfiletplakjes, pesto, zachte zongedroogde tomaatjes en plakken avocado. Zo maak je in een handomdraai een van de lekkerste tosti’s.


lekkerste tosti's

Tosti met kip, zongedroogde tomaatjes en avocado


Tosti Caprese

Zo, dat klinkt sjiek. De tosti Caprese is echter een ware klassieker en is eigenlijk de bekende Italiaanse salade op een broodje. Wat doen we erop? Pesto, een paar plakjes buffelmozzarella en eventueel nog een beetje balsamico. Een paar plakjes tomaat doen we er ook nog tussen.


lekkerste tosti's

Tosti Caprese


Tosti met gegrilde groenten & geitenkaas

Geitenkaas is een kaasje waar je vele kanten mee uit kunt, waaronder in deze tosti gecombineerd met gegrilde groenten. Gebruik een mix van gegrilde courgette, aubergine en paprika (ideetje: maak deze vantevoren en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast voor later), stukjes geitenkaas en eventueel nog een beetje verse basilicum. Smakelijk!


lekkerste tosti's

Tosti gegrilde groenten en geitenkaas


Tosti met kaas en Indiase kruiden

Maak je simpele kaastosti lekker spicy met wat Indiase kruiden zoals kerriepoeder, korma of garam massala, chili en gember.


Banaan en Nutella tosti’s

Deze calorieënbom of Tosti ‘obesitas’ raden we niet aan als dagelijke maaltijd maar hij behoort toch wel tot een van de lekkerste tosti’s. Ideaal als je ontzettende trek hebt in iets zoets, maar de koektrommel is leeg.


Tosti spinazie, kaas & pesto

Beleg de broodjes met kaas, verse spinazie en een tweede laagje kaas. Een beetje verse pesto geft extra smaak.


Tosti abrikozenjam, geitenkaas en tijm

Maak er helemaal wat avontuurlijks van met deze ongebruikelijke combi. Beleg de tosti met romige geitenkaas, tijm en zoete abrikozenjam, perfect voor een snelle en gemakkelijke weekendbrunch.

lekkerste tosti's