De lekkerste mocktails (voor door de week)

Ben jij een echte cocktail-drinker? Dan sla jij geen gin-tonic af. Als je echter geen drinker bent, of je hebt een belangrijk tentamen waarvoor je hard moet studeren, is het drinken van een ‘mocktail’ een beter idee. Of gewoon lekker voor door de week, voordat je vrijdag echt losgaat. Hier zijn de lekkerste mocktails die je zelf in elkaar kunt shaken.


lekkerste mocktails


Gin-tonic mocktail

Zei ik gin-tonic? Dat is toch wel één van de populairste drankjes op dit moment. Hoe je die alcoholvrij maakt? Met deze ingrediënten maak je een gin-tonic zonder alcohol.

  1. Seedlip Spice 94, 50 ml
  2. Tonic 100-120ml
  3. Garnering zoals, limoen, bessen, kaneelstokjes of komkommer
  4. IJs

Van mojito…tot nojito!

Ben jij dol op mojito, maar heb je hem liever non-alcoholisch? Deze virgin mojito is een van de lekkerste mocktails en supermakkelijk om te maken.

  1. Muntblaadjes
  2. Rietsuiker
  3. Limoen
  4. Rietsuikersiroop
  5. Bruiswater, zoals Spa rood

Doe de muntblaadjes in een groot glas met de rietsuiker en de siroop. Stamp vervolgens met draaiende bewegingen, tot de blaadjes gekneusd zijn en je de munt goed ruikt. Als je ervoor kiest de siroop weg te laten, zul je zien dat de suiker niet helemaal oplost. Wil je hem zoet, gebruik dan ook de siroop. Pers de limoen en giet het sap bij in het glas. Vul het glas tot boven toe met ijsblokjes en overgiet met bruiswater.


Cranberry Punch

  • 2 delen cranberrysap
  • 200 ml roze limonade (extra koud doordat je deze een tijdlang in de vriezer legt)
  • 1 deel bruiswater

Deze simpele, maar lekkere mocktail kun je goed last minute in elkaar flansen. Combineer cranberrysap en de roze limonade. Giet er bruiswater overheen. Eventueel garneren met een schijfje citroen en bessen. Staat mooi in een champagneglas. Perfect voor een feestje.

 


lekkerste mocktails

Foto: minime.nl


Honing-limoen spritzer

Deze mocktail is geschikt om te maken in een grotere hoeveelheid. Hier is het recept voor 2 liters:

  • 125 ml honing
  • 500 ml warm water
  • 125 ml limoen of citroensap
  • 250 ml koud water
  • 250 ml citroenmelisse
  • limoen of schijfjes limoen
  • 500 ml bruiswater

Smelt de honing door deze te mixen met het warme water. Voeg limoen/citroensap toe en 250 ml koud bruiswater. Even goed roeren. Serveer de mix door hem te gieten door een zeef in glazen met crushed ijs. Garneer met citroenmelisse en citroen/limoenschijfjes.