• Home >
  • Blog >
  • De beste videoconferentie apps voor thuiswerken

De beste videoconferentie apps voor thuiswerken

21 maart 2020

Werk jij veel thuis? Of volg je een online cursus met een mentor op afstand? Werk je aan een project met collega's of medestudenten en is het makkelijker om snel even online te meeten dan met z'n allen ergens op een bepaalde plek af te spreken? Dan heb je goede kwaliteit videoconferentie apps nodig voor je mobiel, tablet of laptop.Wat zijn de beste videoconferentie apps om hiervoor te gebruiken?
videoconferentie apps
Door Facetime en Skype is videocommunicatie al iets heel normaals geworden. Vooruitgang in technologie betekent dat betrouwbare videoconferenties nu voor iedereen toegankelijk zijn geworden en ideaal zijn om op afstand met mensen af te spreken, professioneel of privé. Videoconferentie apps zijn daarom ook niet meer weg te denken uit het professionele leven. Ze geven werknemers flexibiliteit om op afstand te werken vanuit huis, maar ook aan bedrijven met meerdere kantoorlocaties. Videoconferentie apps zijn bovendien in trek omdat klanten en partners tegenwoordig vaak over de hele wereld gevestigd zijn. Online vergaderen betekent minder reizen, lagere kosten en geen CO2 uitstoot. Deze videoconferentie apps zijn goede keuzes om te gebruiken op jouw werkplek:
  1. GoToMeeting

    GoToMeeting is de webconferentieservice die wordt aangeboden door LogMeIn. Zoals verwacht biedt het audio- en videoconferenties en schermdeling. Je kunt een conferentie opzetten en starten vanaf je smartphone, iets waar andere software soms nogal eens moeite mee heeft. Qua prijzen zijn bijna alle standaardfuncties beschikbaar in het basispakket dat 10,75 euro per maand kost. Je kunt hiervoor tot 150 mensen laten deelnemen en voor de meeste bedrijven is dit voldoende.
    videoconferentie apps
  2. CyberLink U Meeting

    CyberLink U Meeting is volledig webgebaseerd, dus zonder app. Dit is voor sommigen een nadeel, maar het voordeel is dat je geen extra software hoeft te downloaden. Het biedt ook geen video-opname of de mogelijkheid om in te bellen via VoIP-systemen. Het 'Basic'-abonnement is gratis. Het biedt aan maximaal 25 deelnemers de mogelijkheid met elkaar te vergaderen en je krijgt daarvoor maximaal 30 minuten de tijd.
  3. Zoom Meetings

    Zoom Meetings biedt een oplossing voor videoconferenties en berichten voor desktop- en mobiele apparaten, om zo snel en eenvoudig met elkaar in contact te staan. Het biedt niet alleen HD-video en -audio, maar het kan tot 1.000 deelnemers tegelijkertijd uitnodigen, en tot 49 video's op één scherm. Zoom is echter ook perfect voor kleinschalige teamvergaderingen met thuiswerkers of studenten die samen aan een project werken. Zoom is gratis voor een maximum aan 100 participanten en 40 minuten vergaderen.
  4. Microsoft Teams

    Skype is misschien wel de meest herkenbare naam in videoconferenties. Behalve voor persoonlijk gebruik kun je nu ook videoconferenties houden op professioneel niveau, met screen sharing, en hoge kwalitet beeld en geluid. Voorheen Skype For Business, heet het nu Microsoft Teams, maar het werkt hetzelfde. Omdat het een onderdeel is van Microsoft Office 365, is er perfecte integratie met andere apps, wat communicatie nog makkelijker maakt. Onder het gratis abonnement valt een maximum vn 300 deelnemers per online vergadering.
  5. Google Hangouts Meet

    Speciaal ontwikkeld voor bedrijven kan Google Hangouts Meet een groot aantal gebruikers tegelijk bedienen. de app maakt ook gebruik van een snelle interface om de wachttijd te verminderen. Een groot voordeel is dat het binnen het G Suite-platform gemakkelijk is om gegevens van andere applicaties, zoals Google Agenda, te gebruiken. Zo kun je niet alleen vergaderingen plannen, maar ook om evenementinformatie instellen wanneer gebruikers zich aanmelden. Deze videoconferentie app is gratis.
     

Gerelateerde berichten