3 x makkelijke soeprecepten voor studenten

Soeprecepten, ideaal voor studenten, toch? Soep is een supermakkelijk gerecht en er is altijd genoeg voor een extra mee-eter. Met slechts een paar ingredienten zet je zo een gezonde maaltijd op tafel. Goedkoop en gezond. Maak je teveel, dan vries je het in en heb je nog een maaltijd in de vriezer voor de dagen dat het geld op is of de winkel dicht. Je kunt natuurlijk kant en klare soep uit een pakje kopen, maar als je op de achterkant kijkt naar wat erin zit, kun je je afvragen of al die e-nummers en conserveringsmiddelen wel zo goed voor je zijn. En zelf maken is echt niet moeilijk en veel lekkerder. Hier vandaag drie makkelijke recepten voor soep.


makkelijke soeprecepten


Tomatensoep

Heb je weinig tijd of zin om te koken dan is een snelle tomatensoep een goede oplossing. Binnen 15 minuten heb je een lekker tomatensoepje op tafel staan. Je hoeft er alleen nog maar een broodje en eventueel een (kleine) salade bij de serveren.

Ingrediënten

  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 500 ml bouillon
  • halve ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • snufje peper

Bereidingswijze
Snipper het uitje heel fijn, net zoals het teentje knoflook. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook aan totdat het uitje lekker zacht is (een paar minuten). Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, de bouillon en de kruiden toe. Laat het geheel nu circa 5 tot 10 minuten pruttelen. Serveer de soep met een lekker stokbroodje en eventueel een salade.


Wortel-pastinaaksoep

Een heerlijke soep voor koude dagen. Ideaal om die zak met wortels weg te werken die nog in de koelkast ligt. Pastinaak (deze lijkt op een dikke wortel, maar is wit) koop je op de markt, bij de groenteboer en de grotere supermarkt. Heb je geen pastinaak? De soep is ook heel lekker met pompoen in plaast van pastinaak.

Ingrediënten

  • 500 gram wortelen
  • 500gram pastinaken
  • 2 uien
  • 500 ml kippebouillon (of groentebouillon)
  • 1 theelepeltje kurkuma of kerriepoeder
  • boter
  • 2 dl room
  • snufje zout en peper
  • (optioneel) verse koriander

Bereidingswijze
Schil de wortelen en pastinaken en snijd ze in blokjes. Snipper het uitje heel fijn en bak het aan in wat boter totdat de ui zacht is. Voeg vervolgens de wortelen, pastinaak, de bouillon en de kruiden toe. Laat het geheel nu circa 20 minuten koken totdat de worteleln en pastinaak gaar zijn. Pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg de room toe en maak de soep op smaak met wat zout en peper. Serveer de soep wat verse koriander.


wortel-pastinaaksoep


Broccolisoep

Ingrediënten

  • Scheutje olie of boter om in te bakken
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 1 a 2 groentebouillon blokjes
  • 500 gr broccoli
  • 200 ml creme fraiche
  • Verse bieslook

Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde sjalotjes of ui 2 minuten. Voeg de broccoli in roosjes toe en vervolgens 1 liter water en breng aan de kook. Voeg de groentebouillonblokjes en wat bieslook toe aan het water en laat 10 tot 12 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer ca. 2 eetlepels creme fraiche erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de broccolisoep met wat extra creme fraiche en verse bieslook. De broccolisoep is ook lekker met wat gebakken spekjes of gerookte zalm.

broccolisoep studenten