Appartementen Groningen

Kom alles te weten over het huren van appartementen in Groningen. Wat heeft Groningen te bieden op het gebied van cultuur, uitgaan en voorzieningen? Kan je gemakkelijk appartementen huren in Groningen? Wat zijn de leuke wijken om appartementen te vinden?

Appartementen Groningen

‘Er gaat niets boven Groningen’ is al jaren de slogan van de meest noordelijke stad in Nederland, en het is dus niet gek dat deze stad een populaire keuze is voor zowel studenten als young professionals op de woningmarkt. Groningen bruist! Veel singles, koppels en starters kiezen ervoor om appartementen in Groningen te huren.  Groningen heeft een gezellig stadscentrum, met genoeg gelegenheid om uit te gaan en een sociaal leven op te bouwen. In welke categorie je ook valt, dit is een perfecte stad voor huurders op de woningmarkt die op zoek zijn naar appartementen.

Nieuwste appartementen in Groningen

We hebben op dit moment 23 appartementen te huur in Groningen. Dit zijn de nieuwste:

Bekijk appartementen Groningen (23)

Over het huren van appartementen in Groningen

Appartementen in Groningen vind je op diverse plekken in zowel het centrum als de buitenwijken. Ga je graag uit, en wil je alle kroegen en winkels op loopafstand hebben, zoek dan woonruimte in het centrum, of in een van de leuke wijken daar net buiten, zoals rond het Noorderplantsoen.  Als young professional met een baan heb je waarschijnlijk een iets ander dagritme dan de gemiddelde student, dus misschien prefereer je woonruimte op een rustigere plek. Ook zijn appartementen verder buiten het centrum vaak ruimer, en te huur voor lagere prijzen. Groningen is een relatief compacte stad, en alles is prima op de fiets te doen. Openbaar vervoer brengt je ook snel naar de binnenstad. Zet je criteria op een rij als je op zoek gaat naar appartementen in Groningen. Dat helpt je om keuzes te maken en te weten wat bij je past.

Populaire wijken voor appartementen in Groningen

Het centrum is het meest levendige deel van de stad en kenmerkt zich door grachtenpanden, karakteristieke straatjes en een bruisend uitgaansleven. Hier vind je alle winkels, horeca, en uitgaansgelegenheden. Het centrum is een mooie plek om te wonen, maar verwacht wel hogere huurprijzen en minder aanbod. 

Voor wie juist meer houdt van rust, is beter op zijn plek in een van de wijken buiten het centrum. Denk aan de Rivierenbuurt, vlak bij het station. Ook de Schilderswijk en Zeeheldenbuurt zijn de moeite waard om naar te kijken voor appartementen voor starters in Groningen. Hier vind je appartementen op de begane grond, vaak met een tuintje, of mooie bovenwoningen in oude herenhuizen. Vanuit hier heb je ook gemakkelijk toegang tot het nabijgelegen Noorderplantsoen.

De Oosterpoort is een andere populaire buurt onder young professionals op zoek naar appartementen in Groningen. Er staan veel oude panden maar ook kleine vissershuisjes. Cultureel centrum De Oosterpoort is hier gevestigd, en voldoende eetcafeetjes en kroegen voor je vrijdagmiddagborrel. 

Vinkhuizen: een wijk op een behoorlijke afstand van het centrum, maar aantrekkelijk voor veel jonge stellen die wat groter en goedkoper willen wonen. 

De wijk Helpman is ook het benoemen waard: deze wijk is wat minder populair vanwege de afstand tot het centrum, maar hier vind je relatief goedkope appartementen en huurwoningen.

Of je nu op zoek bent naar appartementen dicht bij de binnenstad van Groningen of lekker rustig in een buitenwijk, zet je criteria op een rij, en bekijk het aanbod. 

 

Over Kamer.nl
Service
Huren
Kamers te huur
Studio's te huur
Laatste blogs